Gemeente Heeze-Leende


Stand van zaken ingediend bezwaarschrift heer Pisa, Ten Brakeweg Sterksel

In weekblad Parel van Brabant van 23 februari 2011 heeft de heer Pisa zijn (paginagrote) ongenoegen geuit over de gemeente. Hierbij informeren wij u kort over het conflict dat de heer Pisa met zijn buurman, de heer Walsweer, heeft. De heer Walsweer heeft twee bouwvergunningen aangevraagd. Eén voor het bouwen van een woning en één voor het bouwen van een stallingruimte op het perceel Ten Brakeweg 8a in Sterksel. De heer Pisa heeft tegen het verlenen van beide bouwvergunningen bezwaar gemaakt. Deze bezwaarschriften zijn behandeld tijdens een hoorzitting van de commissie van advies voor de bezwaar- en beroepschriften. De commissie heeft geadviseerd om beide bezwaarschriften ongegrond te verklaren.
Het college heeft conform het advies van de commissie besloten. De heer Tilman, raadsman van de heer Pisa, beweert geen uitnodiging te hebben ontvangen voor de hoorzitting over de stallingruimte. Tevens beweert de heer Tilman ook niet de beslissing op bezwaar ontvangen te hebben. In deze zaak zijn drie verschillende brieven naar het adres gestuurd dat op het briefpapier van de heer Tilman wordt vermeld. Het is volgens ons zeer onwaarschijnlijk dat deze drie verschillende brieven, die op drie verschillende data zijn verstuurd, de heer Tilman niet bereikt hebben. Volgens de heer Tilman heeft hij echter pas op 6 december 2010 van de heer mr. Bernards, een voormalig kantoorgenoot, de beslissing op bezwaar ontvangen. Na ontvangst van de beslissing op bezwaar heeft de heer Tilman nadat de termijn al verstreken was een bezwaarschrift ingediend. Het college heeft dit bezwaarschrift vervolgens doorgestuurd naar de Rechtbank 's-Hertogenbosch omdat volgens haar beroep ingesteld had moeten worden.
Op vrijdag 15 april vindt de zitting bij de Rechtbank 's-Hertogenbosch plaats. Tijdens deze zitting zal alleen de ontvankelijkheid van het bezwaar of beroep behandeld worden.