Hogeschool Windesheim BMA Ergonomics ontwerpen âslimme kantooromgevingâ

Windesheim, SallandElectronics en BMA Ergonomics ontwerpen âslimme kantooromgevingâ

Persbericht, 8 april 2011

Windesheim, SallandElectronics en BMA Ergonomics werken de komende drie jaar samen in het zogeheten SCOOP-project. Dit staat voor Smart Chair en Office Ontwikkel Project. De partners ontwikkelen een âslimme kantooromgevingâ waarin de onderlinge communicatie van alle kantoorvoorzieningen en de rol van de werkende mens centraal staan.

In het concept van de SmartOffice vormt de SmartChair de verbinding tussen mens en kantooromgeving. De samenwerkingspartners ontwerpen en maken gezamenlijk deze SmartChair als eerste onderdeel van het SCOOP-project. Deze âslimme stoelâ vermindert aan bureauwerk gerelateerde klachten. Daarmee draagt de stoel bij aan een hogere arbeidsproductiviteit en lagere arbeidsuitval.

User-lab
De gebruikersinterface in de stoel maakt de interactie tussen mens en machine mogelijk. Informatie over het gebruik kan worden uitgelezen met een softwareprogramma. Voor het uitvoeren van gebruikerstesten wordt op Windesheim een user-lab gevestigd. Ook worden testen op locatie uitgevoerd. SallandElectronics ontwikkelt de benodigde elektronica en software. BMA-Ergonomics levert de ergonomische kennis en is verantwoordelijk voor het vermarkten van de ergonomische kantoortoepassingen die de productiviteit van werknemers kunnen verbeteren.