Gemeente Rotterdam

gemeentewerken voorkomt storingen van verkeerslichten

08 april 2011 | Gemeentewerken | persbericht

Direct na de marathon vervangt Gemeentewerken de verkeersregelinstallatie op de kruising
Vasteland-Schiedamsedijk-Boompjes-Erasmusbrug.

Ook wordt het asfalt vernieuwd op het Vasteland, de Schiedamsedijk en de Boompjes. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zijn drie linksafbewegingen afgesloten voor autoverkeer. De werkzaamheden duren tot 13 mei 2011.

De verkeersregelinstallatie wordt vervangen omdat deze "versleten" is. De levensduur van installaties is namelijk 15 jaar. Bij installaties ouder dan 15 jaar is de ervaring dat ze meer gaan storen. De gemeente Rotterdam wil dat moment voor zijn en vervangt standaard de verkeersregelinstallaties na 15 jaar.

Afsluitingen
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zijn de volgende rijbanen afgesloten voor autoverkeer:

- vanaf het Vasteland linksaf naar de Schiedamsedijk;
- vanaf de Boompjes linksaf naar de Erasmusbrug;
- vanaf de Schiedamsedijk linksaf naar de Boompjes.

Het asfalt wordt vervangen tussen 22.00 en 06.00 gedurende enkele nachten. Het werkvak wordt dan afgesloten voor al het verkeer.

Het verkeer wordt bij de afsluitingen van de desbetreffende rijbanen omgeleid via de omleidingsborden.

Gemeentewerken Rotterdam, sinds 1855
Buien opvangen met groene daken en gevels, verkeerspleinen opnieuw inrichten en de monumentale begraafplaats Crooswijk beheren: Gemeentewerken Rotterdam doet het. En meer. Zo doen medewerkers al vijftig jaar archeologisch onderzoek. Maar werken ze als technisch geweten van de stad net zo goed aan de bouw van het nieuwe Centraal Station. Gemeentewerken zorgt ook dagelijks voor de bruggen, tunnels, wegen, (energiezuinige) verlichting en de duizenden bomen van Rotterdam. Zo krijgt de stad vorm en blijft ze in vorm, al 155 jaar.

Aanvullende informatie

Neem contact op met Gemeentewerken Rotterdam, afdeling Communicatie, Bianca Magdalena, tel. 010-4894333 of 06-51 52 52 40.