Gemeente Rotterdam

nieuw ooievaarspaar nestelt in kralingse bos

08 april 2011 | Gemeentewerken | persbericht

Een nieuw ooievaarskoppel is neergestreken in het Kralingse Bos.

Aan de noordrand van de Kralingse Plas, bij de Heemtuin, worden binnenkort jonge ooievaars in het nest verwacht. Dat het wilde paar is neergestreken tijdens hun vlucht vanuit het zuiden is nog niet eerder voorgekomen in het Kralingse Bos. Dit duidt erop dat alle ontwikkelingen hun vruchten afwerpen. Het Kralingse Bos is daarmee geworden tot de beste buitenruimte voor mens en dier.

Het oudere ooievaarspaar dat al jaren overwintert in het Kralingse Bos en onder bezoekers een vertrouwd beeld is, is voor wandelaars nog altijd te zien bij het Hertenkamp.

Gemeentewerken Rotterdam, sinds 1855
Buien opvangen met groene daken en gevels, verkeerspleinen opnieuw inrichten en de monumentale begraafplaats Crooswijk beheren: Gemeentewerken Rotterdam doet het. En meer. Zo doen medewerkers al vijftig jaar archeologisch onderzoek. Maar werken ze als technisch geweten van de stad net zo goed aan de bouw van het nieuwe Centraal Station. Gemeentewerken zorgt ook dagelijks voor de bruggen, tunnels, wegen, (energiezuinige) verlichting en de duizenden bomen van Rotterdam. Zo krijgt de stad vorm en blijft ze in vorm, al 155 jaar.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeentewerken Rotterdam, afdeling Communicatie, Viola Vergouwe, tel. 010-4894333.