Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 08-04-2011

Stenengooier in de kraag gevat na vernielen autoruiten op A27

BAVEL: Vrijdagnacht is om 02.45 uur een 20-jarige man uit Bavel aangehouden voor het gooien van stenen vanaf een viaduct over de A27. Een automobilist en een vrachtwagenchauffeur meldden dat ze een steen op de voorruit van hun voertuig hadden gekregen.

De vrachtwagenchauffeur wilde enkel melding doen van de kapotte voorruit. Met hem zal contact worden opgenomen voor het alsnog doen van aangifte. De automobilist, een inwoner van Loon op Zand, meldde dat zijn voorruit versplinterd was door de baksteen. Hij gaf aan dat hij vrijdag aangifte wilde doen.
De politie ging op zoek naar de dader. Een medewerker van de
Koninklijke Marechaussee, die op dat moment niet in dienst was, hield op de Lange Bunder in Bavel de 20-jarige man aan, nadat hij hem had zien staan op het viaduct. De man had stenen bij zich. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte zal na een gesprek met zijn advocaat in verzekering worden gesteld.

Man aangehouden voor uitdelen kopstoot aan ex-vrouw

OOSTERHOUT/BREDA: De politie hield donderdag een 25-jarige man uit Oosterhout aan in een woning in Breda. De man zou zijn 24-jarige ex-vriendin uit Oosterhout hebben mishandeld in hun woning. De man zou de vrouw tijdens een ruzie een kopstoot hebben verkocht. De vrouw alarmeerde de politie, die de man in de woning van familie aanhield. De vrouw hield een verschoven neustussenschot over aan de kopstoot. Ze heeft zich onder behandeling van een arts gesteld. Van de vrouw is aangifte opgenomen. Ze verklaarde tijdens hun huwelijk al vaker door de man te zijn mishandeld, maar had hiervan nooit eerdere aangifte gedaan.

Bij de aanhouding van de verdachte verklaarde hij dat er die dag niets was gebeurd. Hij zou enkel een gesprek hebben gehad met zijn ex. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Inbraakverdachte aangehouden na match vingerafdrukken

ZUNDERT/BREDA: Vrijdagochtend hield de politie een 22-jarige man uit Zundert aan voor een inbraak die gepleegd werd in 2008 op een woning aan de Lavendelhof.
De politie kwam de verdachte op het sporen door sporenonderzoek. Hierbij werden vingerafdrukken gevonden die overeen komen met die van de verdachte.
De verdachte werd vrijdag aangehouden op het politiebureau aan het Chasseveld in Breda. De verdachte verklaarde bij verhoor dat de bewoners van de woning bekenden van hem zijn en dat hij hier wel eens over de vloer kwam. Dat zou de aanwezigheid van de sporen verklaren.

Bedrijfsbus weggenomen bij inbraak

ALPHEN: Vrijdag meldde een medewerker van een bedrijf aan de
Schellestraat dat er die nacht was ingebroken in het bedrijfspand. De gedupeerde zag braakschade aan het pand en de inbrekers hadden een witte Volkswagen Caddy bedrijfsauto met kenteken18-VT-VH meegenomen. Hierin zat tuingereedschap. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Snelheidsduivel levert rijbewijs in bij grote alcohol- en
snelheidscontrole

TERHEIJDEN/BREDA: Het verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hield tussen donderdag 20.00 uur en vrijdag 01.45 uur twee controles. In Terheijden werd tussen 20.00 uur en 23.15 uur aan de Wagenbergsebaan van 622 passerende bestuurders een blaastest afgenomen. Een bestuurder moest mee naar het bureau voor nader onderzoek, maar bleek na een ademanalyse onder het maximaal toegestane promillage te blijven. De bestuurder is in vrijheid gesteld en in de zaak wordt geen dossier opgemaakt.
Ook werden in Terheijden vijf bestuurders staande gehouden voor te hard rijden. Een bestuurder reed maar liefst 157 km/u, terwijl op deze weg een maximum van 80 km/u geldt. Van deze bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.

In Breda werd tussen 00.00 uur en 01.45 uur een controle gehouden waarbij 122 bestuurder werden gecontroleerd op rijden onder invloed.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-04-2011 13:47 | © Regio Midden en West Brabant |