Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na agressief rijden

Nijmegen, 08-04-2011 o De politie in Nijmegen kreeg donderdagavond omstreeks 19.20 uur enkele meldingen, onder andere van een winkelier, over een bestuurder die agressief rijgedrag zou vertonen op de St. Jacobslaan. Kort daarop kwam de melding dat hij gecrasht was op de hoek met de Hatertseweg. Agenten troffen de man op de grond aan, in bedwang gehouden door een aantal personen.

De man werd geboeid en in de dienstauto geplaatst. In verband met botsen is blazen werd een blaastest afgenomen. Die bleek in orde. Omdat de man aangaf last van suikerziekte te hebben en zijn suikergehalte niet goed was, kreeg hij een snoepje.

Politieagenten spraken met meerdere getuigen. Die vertelden dat de bestuurder over de stoep reed en andere auto's afsneed. Ook zou de man op twee fietsende meisjes zijn ingereden. Een van hen deed hiervan aangifte.

Invordering rijbewijs
De bestuurder, van 49 jaar uit Malden, is aangehouden vanwege de aanrijding. Zijn rijbewijs is ingevorderd op medische gronden en mogelijk in combinatie met gevaarlijk rijgedrag. Op het politiebureau is het onderzoek voortgezet. Een GGD-arts kwam voor verder medisch onderzoek. Dit zal meer duidelijkheid over deze zaak moeten geven. (08)

Laatst gewijzigd 08-04-2011 14:11 | © Regio Gelderland-Zuid |