Gemeente Almere

Eerste paal Overgooi

08-04-2011

Donderdag 7 april is het startsein voor de tweede fase Overgooi gegeven met de bouw van de villa `Het Huis Overgooi'. Wethouder Adri Duivesteijn, Ruimtelijke Ontwikkeling, sloeg samen met de twee kinderen van de bouwers de eerste paal.

De villa is ontworpen door Jan des Bouvrie, voor het ontwerp stonden zijn vijf mooiste nieuwe villa's op Curaçao model. Het Huis Overgooi kenmerkt zich door hetzelfde stralende optimisme en de uitbundige witte muren. De woning heeft straks uitzicht over het landschapspark De Overgooischezoom.

Wethouder Adri Duivesteijn: "De bouw van deze woning is belangrijk voor Overgooi. Mensen maken hier hun eigen wijk. Bijzonder is dat Jan des Bouvrie niet alleen deze woning heeft ontworpen, maar ook samen met onze stedenbouwkundigen heeft gewerkt aan de verdere ontwikkeling van Overgooi. Het landschapspark komt daar uit voort en is een extra bonus voor de bewoners. Zo krijgen ze een topkavel in een fantastische omgeving."

Bij de bouw staan duurzaamheid, en het inschakelen van Almeerse leveranciers centraal. Er is ook een samenwerking met studenten van onder andere de Jan des Bouvrie Academie en het Groenhorst college in Almere.