Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 8 april

Alkmaar, 08-04-2011 o 14.15 uur

Motorrijder gewond na aanrijding

Alkmaar, donderdag 7 april

Op donderdagmiddag rond 16.00 uur raakte een 24-jarige motorrijder uit Sint Pancras gewond bij een aanrijding op de kruising Schagerweg/ Laan van Darmstadt. De motorrijder werd op de kruising geraakt door een bestelbusje van een 32-jarige man uit Heerhugowaard. De motorrijder raakte bij de aanrijding gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Het rijbewijs van de 32-jarige bestuurder van het busje werd ingevorderd. Verder onderzoek moet duidelijkheid geven over de precieze toedracht van het ongeval.

Mishandeling

Alkmaar, donderdag 7 april

Een 54-jarige man uit Alkmaar werd donderdagavond rond 19.00 uur aangehouden in zijn woning. Een 20-jarige vrouw had s middags ruzie gekregen met een vriend van haar in haar huis. Later op de avond kwam de 54-jarige vader van de vriend naar haar huis en mishandelde haar. Hierna vertrok de man. De vrouw had aangezichtletsel en bloeduitstortingen op haar arm.

De politie hield de man bij zijn woning aan. Hij werd overgebracht naar het bureau.

Aanhoudingen voor inbraak

Alkmaar, vrijdag 8 april

Een 37-jarige en een 40-jarige man uit Alkmaar werden vrijdagochtend rond 04.30 uur aangehouden op de Noorderkade. Een meldster zag twee mannen uit de achtertuin wegrennen van een woning aan de Bregwaard met spullen in hun handen. Aan de hand van de beschrijving van de meldster kon de politie beide mannen aanhouden op de Noorderkade. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau. Verder onderzoek moet uitwijzen of de verdachten betrokken zijn bij eerdere woninginbraken.

Bezit softdrugs

Den Helder, donderdag 7 april

Op donderdagavond rond 20.00 uur werd een 19-jarige man uit Den Helder aangehouden voor het bezit van softdrugs. De man hield zich verdacht op bij het kermisterrein op het Willemsoord. Hij stond met zijn auto geparkeerd achter het kermisterrein.

De politie doorzocht de auto van de man en vond zakjes met softdrugs. De drugs werden in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor straatroof

Hoorn, donderdag 7 april

Een 18-jarige man uit Hoorn is woensdag 30 maart jl. aangehouden voor een straatroof die op zondagmorgen 6 februari jl plaatsvond op de G.J. Henninkstraat.

Het 18-jarige slachtoffer uit Hoorn fietste deze ochtend rond 04.25 uur over de Wisselstraat toen hij werd aangesproken door een man die hem met een smoes meekreeg naar de G.J. Henninkstraat. Hier bleek een tweede persoon te staan. Het slachtoffer werd bedreigd met een mes en moest zijn geld en pinpas afgeven. Terwijl hij door de ene persoon bedreigd werd, ging de tweede persoon geld van zijn rekening halen. Bij terugkomst moest het slachtoffer ook zijn GSM afgeven. De verdachten gingen er beiden op de fiets van het slachtoffer vandoor.

De politie kwam de 18-jarige verdachte na onderzoek op het spoor. Hij werd woensdagochtend 30 maart jl. op het politiebureau in Hoorn aangehouden. Hij werd afgelopen vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij is vandaag onder voorwaarden vrijgelaten en wacht een eventuele terechtzitting in vrijheid af. De andere verdachte, een 21-jarige man uit Zwaag, werd al eerder aangehouden voor een andere straatroof. Hij zit nog in bewaring.

Laat geen waardevolle spullen in uw auto achter

Het lijkt voor autokrakers nog altijd een zeer aantrekkelijke bezigheid te zijn om autos open te breken omdat er waardevolle spullen worden achtergelaten.In geparkeerde autos ligt soms van alles. Het gaat niet alleen om radio/cd-spelers waarvan de dief het frontje in het handschoenenkastje of onder de stoel vindt. Ook andere waardevolle zaken liggen in autos, zoals: laptops, cds, dure zonnebrillen, elektrische gereedschappen, rijbewijzen, bankpasjes, geld en leren jassen. Natuurlijk moet men met zijn vingers van andermans spullen afblijven, maar het is ook belangrijk om het voor dieven niet langer aantrekkelijk te maken autos te kraken. Laat daarom geen waardevolle spullen in uw auto achter.

Tips om inbraak in uw auto te voorkomen:


- laat geen kostbare goederen in de auto achter


- zet het dashboardkastje open


- leg geen waardevolle spullen onder de stoelen


- zet het stuur in het stuurslot


- dek de laadruimte niet toe, laat zien dat er niets van waarde ligt


- registreer waardevolle goederen. Voorzie ze van een postcode en huisnummer.


- parkeer op een goed verlichte parkeerplaats (een bewaakt parkeerterrein is het beste)


- voorzie de auto van een goedgekeurd alarmsysteem

Melden en aangifte doen

Als er wordt ingebroken in de auto, kan via internet aangifte worden gedaan. Surf naar www.politie.nl en klik op Aangifte. Aangifte doen kan ook telefonisch (0900 8844, lokaal tarief) of op het bureau in de buurt. Wanneer er met spoed politie nodig is omdat wordt gezien dat er een auto-inbreker actief is, bel dan 112. Is de politie nodig, maar is er geen sprake van spoed, dan kan het nummer 0900- 8844 gebeld worden.

Enkhuizen, vrijdag 8 april

In de nacht van donderdag op vrijdag werden er in de wijk Kadijken 14 auto-inbraken gepleegd. Uit de autos werden vooral navigatiesystemen gestolen. Ook waren er autos waarvan kentekenplaten werden gestolen.

Ook in de nacht van dinsdag op woensdag vonden er in deze wijk circa vijf auto-inbraken plaats. Hierbij werden vooral radios, CDs en airbags gestolen.

Inbraak woning

Heerhugowaard, vrijdag 8 april

In een woning aan de Buddlejalaan werd tussen donderdagavond 23.00 uur en vrijdagochtend 05.30 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van de woning. Er werden geld en waardepapieren uit de woning gestolen.

Heiloo, vrijdag 8 april

Tussen donderdagavond 22.30 uur en vrijdagochtend 07.00 uur werd er ingebroken in een huis aan de Kennemerstraatweg. De daders kwamen binnen door een raam aan de zijkant van het huis. Er werd apparatuur, geld en kleding uit de woning meegenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van bovengenoemde locaties iets verdacht gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Controle op 50-km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Westwoud, vrijdag 8 april

Op de Wijtemalaan werd vrijdagochtend van 08.00 tot 08.45 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 21 passerende voertuigen reden er drie te snel. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Oosterblokker, vrijdag 8 april

Op de Zuiderdracht werd vrijdagochtend van 11.00 tot 11.45 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 100 bestuurders die de controle passeerden reed één bestuurder te snel, namelijk 72 km/u. Op deze weg mag 50 km/u worden gereden.