Gemeente Alkmaar


Commissaris van de Koningin opent brandweerkazerne

De commissaris van de koningin Johan Remkes en burgemeester Piet Bruinooge hebben op 8 april de nieuwe brandweerkazerne geopend.

De twee gezagsdragers kwamen in een boot van Stadstoezicht aan bij de brandweerkazerne en overhandigden daar aan medewerkers van de brandweer, Stadstoezicht en Brijder Verslavingszorg (gebruikers van het pand) de toegangspassen waarmee het pand officieel in gebruik werd genomen.

Op 5 november 2008 gaf burgemeester Bruinooge het startsein voor de nieuwbouw aan de Helderseweg. Het pand werd in juli 2010 in gebruik genomen. Naast de brandweer bevinden zich in het gebouw ook de meldkamer van Parkeerbeheer, de video-observatiepost van Stadstoezicht en ruimten die in gebruik zijn Brijder Verslavingszorg.

De brandweerkazerne heeft kortgeleden een eervolle vermelding gekregen voor de European Architecture Award 2011 Energy + Architecture. De prijs werd in Frankfurt uitgereikt aan architect Erik Schotte die het gebouw ontwierp. De brandweerkazerne heeft de vermelding gekregen omdat het duurzaam gebouwd is en er in het ontwerp goed is nagedacht over energiegebruik. Na toespraken van de commissaris, de burgemeester en de architect volgde een rondleiding door het gebouw onder leiding van brandweercommandant Petra Abma.

Meer informatie: www.alkmaar.nl/brandweer