Woonbond


08-04-2011 Tweeduizendste melding bij Ikwilookwonen.nl

De tweeduizendste gedupeerde heeft zich gemeld op Ikwilookwonen.nl, het meldpunt voor woningzoekenden die niet meer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.

Marijt de Jong Marijt de Jong uit Amersfoort zegt parttime te moeten gaan werken om -op haar dertigste- in een eigen huis te kunnen wonen in plaats van op kamers. `Ik heb een hoge studieschuld, waardoor ik beperkt budget overhoud voor woonlasten. Ik kan geen huis kopen, ook niet met koopgarant of een starterslening. Vrijesectorhuren kan ik niet betalen.'

Ernstige gevolgen

Dat sociale huurwoningen sinds 1 januari alleen nog maar worden toegewezen aan huurders met een inkomen van minder dan 33.614 euro bruto per jaar, blijkt ernstige gevolgen te hebben. De eerste meldingen na die van Marijt zijn bijvoorbeeld afkomstig van een moeder die met één kind in een enorm huis woont en die een kleinere woning zoekt, van een echtpaar met een baby op komst dat te klein woont, van een stel dat in een afbraakwoning zit en noodgedwongen moet verhuizen en van iemand die in de vrije sector een dure huurwoning bewoont, maar vanwege schulden de huur niet meer kan betalen.

Wat wil de Woonbond met het meldpunt?

De Woonbond brengt de gemelde problemen in kaart om minister Donner ertoe bewegen zich in Europa hard te maken voor een hogere inkomensgrens. De nieuwe toewijzingsregels zijn namelijk het gevolg van een beschikking van de Europese Commissie.

Affiches

Zelf kunt u meer bekendheid geven aan het meldpunt met een affiche Ikwilookwonen.nl Er is een klein affiche (A4) en een iets groter affiche (A3). Beide zijn gratis te downloaden.

Ook melden?

Ook een (bescheiden) inkomen en gedupeerd door de nieuwe regelgeving? Bezoek www.ikwilookwonen.nl en doe een melding.