Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West


---

Zeventien ondernemers laten subsidie liggen

8 april 2011

Slechts twee van de negentien ondernemers die zijn overvallen in 2010 maakten gebruik van de landelijke subsidie voor slachtoffers van overvallen. Dit heeft het stadsdeel onderzocht. Zeventien ondernemers kunnen nu alsnog bijvoorbeeld een gratis DNA-douche installeren. Slechts zes van de negentien overvallen ondernemers maakten gebruik van de gemeentelijke subsidie voor preventieve veiligheidsmaatregelen.

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud: "In de strijd tegen overvallen kunnen wij, ondernemers en overheid, ons niet veroorloven deze mogelijkheden op de plank te laten liggen."

Komende weken helpt de winkelstraatmanager de ondernemers met de formulieren, samen met slachtofferhulp Nederland, die naast psychische en juridische, ook praktische hulp bieden. De hulp aan slachtoffers moet herhaling voorkomen en het aantal overvallen verder omlaag brengen. Vorig jaar daalde het aantal overvallen in Nieuw-West met veertig procent.

Achmed Baâdoud agendeert deze aanpak bij de volgende stuurgroep van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam Amstelland, waarin hij de Amsterdamse stadsdelen vertegenwoordigt.