Gemeente Boxmeer


Locaties tijdelijke kunstwerken Smax

De voorbereidingen voor het kunstproject van Smax in Boxmeer, `Grid the city' zijn in volle gang. De locaties van de vijf kunstwerken die van 20 mei tot en met 3 juli het centrum van Boxmeer verfraaien, zijn bepaald. Ook de ontwerpen zijn op schaal gebouwd en op dit moment worden de prototypes getest.

De tijdelijke kunstwerken worden gebouwd aan de rand van het Weijerpark, waar het (incomplete) kunstwerk van Pieter Kortekaas bij het ontwerp wordt betrokken, op het Weijerplein en op het braakliggende terrein tussen het gemeentehuis en Scapino.

Smax in de lift Smax is een driejarig project van de Euregio Rijn en Waal. Deze instantie heeft als doel met grensoverschrijdende projecten de bewoners van het grensgebied dichter bij elkaar te brengen. Het SMAX project opereert vanuit Schloss Ringenberg in Hamminkeln. Jonge Nederlandse en Duitse kunstenaars wonen en werken hier aan projecten voor musea, openbare ruimtes en kunstinstellingen in het grensgebied. Aan elk project worden workshops gekoppeld die scholieren kennis laten maken met de praktijk van kunstproductie. Voor de Boxmeerse workshop is een klas van het Boxmeerse Elzendaal College uitgenodigd.

Van Smax is tot 19 juni de tentoonstelling `Magic Affairs' in het Arnhemse Museum voor Moderne Kunst te zien.

Meer informatie: www.schloss-ringenberg.de

De foto is gemaakt tijdens het bezoek van de leden van het Smaxproject aan het gemeentehuis, waarbij ze de schaalmodellen van de ontwerpen toonden. Rechts kunstenaar Christian Odzuck.