Het Veranderkompas - Veranderen met hoofd, hart en handen

Persbericht van Pentascope

Organisaties hebben te maken met complexe veranderingen. Deze veranderprocessen worden vaak te instrumenteel benaderd. Stappenplannen en standaard modellen lijken houvast te geven maar daarbij gaat het veranderen over anderen. Reinier Mak, senior consultant van Pentascope, heeft zijn boek "Het Veranderkompas" gepubliceerd. Hierbij staat de veranderaar centraal, diens persoonlijke leiderschap, eigen overtuigingen en de wijze waarop deze zelf in relatie staat tot anderen. Het resultaat is een navigatie-instrument waarmee je zelf je positie en koers kunt bepalen, het Veranderkompas.

Veranderstrategie opleggen van bovenaf, dat werkt niet volgens Reinier Mak. Als begeleider van complexe veranderingsprocessen bij organisatieadviesbureau Pentascope, gebruikt hij het veranderkompas om mensen zelf hun veranderdoelen te laten realiseren.

Veranderen met hoofd, hart en handen. Door het veranderkompas te gebruiken stel je jezelf centraal in je rol van veranderaar, want veranderen heeft in de eerste plaats betrekking op je eigen denken en handelen. En vervolgens op je relatie met anderen. Het veranderkompas is een model dat je stimuleert om jezelf gevarieerde vragen te stellen vanuit verschillende invalshoeken. Het bevordert een nieuwsgierige en onderzoekende houding en biedt praktische aanknopingspunten om je professionele handelingsrepertoire uit te breiden.

Doelgroep:
Het veranderkompas is bruikbaar voor iedereen die in de praktijk betrokken is bij (complexe) veranderingen, op alle niveaus. Het is vooral geschikt voor lijn- en programmamanagers, projectleiders, adviseurs en iedereen die meer zicht en grip wil. Het kompas kan gebruikt worden voor het stellen van een doorleefde organisatiediagnose, het ontwikkelen van een doordachte visie, het ontwerpen van een implementatiestrategie die uitnodigt tot handelen.

Praktisch boek:
Er zijn al veel boeken over verandermanagement geschreven, wat is de toegevoegde waarde van dit boek? Het is een echt denk- en doeboek. Het zet je aan het denken, en toont je waar je blinde vlekken zitten. Tussen de hoofdstukken door wordt een verhaal verteld, dat symbool staat voor veranderprocessen bij bedrijven. De verhalen maken het boek makkelijk leesbaar. Het resultaat is een persoonlijk navigatie-instrument dat je zelf direct kunt gebruiken.

Pentascope:
Pentascope staat voor het succesvol implementeren van veranderingen op het gebied van processen, systemen en structuren en ook voor het versnellen van cultuurveranderingen en leiderschapsontwikkeling. Pentascopers zijn in staat mensen bij elkaar te brengen, ze in hun kracht te zetten en ze te laten werken aan een gemeenschappelijk doel. Daarmee ontstaat eigenaarschap. Door dit te doen op een mens- en resultaatgerichte wijze, krijg je een succesvolle implementatie met blijvend resultaat.

Links:
http://pentascope.nl



Razende Robot Reporter