Dienstenbond CNV

Nieuws

8 april 2011

ABU VM - Voorstellenbrief

De collectieve arbeidsovereenkomst (cao) is per 1 april 2011 verlopen. Dus, de hoogste tijd om weer te beginnen met onderhandelen betreffende een nieuwe cao. In deze info vindt u informatie betreffende het cao traject, de voorstellenbrief en ons nieuwe Lid-Werf-Lid actie.

Nieuwe cao onderhandelingen
De `CAO voor Vaste Medewerkers van Uitzendondernemingen 2009-2011' is per 1 april jl. verlopen. Juridisch gezien zitten we nu in de nawerking van de cao en blijven alle bepalingen gelden.

Echter is het tijd om aan de nieuwe onderhandelingen te beginnen. Hiervoor dient CNV Dienstenbond namens de leden een voorstellenbrief in. In de bijlage vindt u een concept voorstellenbrief. Graag zouden wij van u aanvullingen ontvangen. Schroom niet en mail naar het onderstaande emailadres. Uw input is van vitaal belang.

Belangrijkste Punten Concept Voorstellenbrief
CNV Dienstenbond ziet een loonruimte van 2,5% voor de komende cao. Deze loonruimte dient te worden benut voor de loonsverhoging en kwalitatieve afspraken.

Ander belangrijk punt is het bevallingsverlof deze willen wij graag uitbreiden voor de niet bevallende partner. Deze is nu wettelijk 2 werkdagen. Wij zouden graag zien dat dit 5 werkdagen zou worden.

CNV Dienstenbond is tegen leeftijdsdiscriminatie en wil dat de jeugdschalen verdwijnen uit de cao. De beloning voor werknemers moet gerelateerd zijn aan hun functie, ervaring en werk en niet naar gelang hun leeftijd.

Laatste punt dat we zullen uitlichten is de mantelzorg. Mantelzorgers zijn mensen die voor naasten (ouders, grootouders en/of buren) zorgen. Dit kost vaak veel tijd en energie. Vaak is de werkgever niet op de hoogte van deze druk op het privé-leven van een werknemer. Dit kan bijvoorbeeld ten koste gaan van iemands humeur of werkprestaties. Wij willen graag zien dat dit onderwerp, mits de werknemer dit zelf wil, bespreekbaar is tijdens beoordelingsgesprekken of dat een werknemer een vertrouwenspersoon heeft in deze .

Reactie Deadline
Om uw belangen zo goed mogelijk te kunnen behartigen is het belangrijk dat u reageert. In uw reactie willen wij graag het volgende ontvangen. Misstanden op de werkvloer die wij kunnen aankaarten en aanvullingen op het concept voorstellenbrief. U heeft tot en met maandag 18 april 2011 om te reageren. De eerstvolgende onderhandelingen vinden namelijk op dinsdag 19 april plaats.

Maak een Collega Lid en profiteer van ons Lid-Werf-Lid actie! Om uw belangen nog beter te kunnen behartigen hebben wij meer leden nodig. Meer leden betekent meer invloed, zodoende wij nog meer CNV onderwerpen kunnen aankaarten. Dus maak een collega lid, want meer leden betekent meer invloed!

Reacties/Vragen?
Uiteraard kunt u ook met uw reacties en vragen bij ons terecht via de mail op het adres a.towhidi@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 035-6460580.