Watersportverbond - KNWV

Avond voor aangepast watersporten succesvol!

vrijdag 8 april 2011

Op dinsdag 5 april werd door het Watersportverbond met succes de eerste kennisdelingsavond georganiseerd over de aangepaste
watersporten. Verschillende verengingen en stichtingen waren aanwezig om kennis en ervaring met elkaar uitwisselen over dit onderwerp.

Maria Poiesz De verenigingen die aanwezig waren, zijn al bezig met de aangepaste watersporten of willen dit eventueel in de toekomst realiseren. Ook Wilma van den Broek, wedstrijdzeiler met een beperking, was aanwezig om vragen te beantwoorden.

Presentaties
Op deze avond werden er presentaties gehouden door onder andere de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en VW De Twee Provinciën. Beide voeren actief beleid voor de aangepaste watersport. De KWS heeft er zelfs een aparte stichting voor opgericht, met Maria Poiesz als voorzitter. Daarnaast waren er presentaties van Stichting Plons, Stichting Sailability, Stichting WedstrijdZeilen Gehandicapten en International Federation for Disabled Sailing.

Iedereen enthousiast
Ondanks vele succesverhalen bleken ook nog verschillende problemen voor te komen. Zo waren er onder andere problemen met het werven van deelnemers, financiën en het opzetten van activiteiten. Na de
presentaties was er de gelegenheid gecreëerd om te discussiëren. Op deze manier konden tips, oplossingen en kennis met elkaar gedeeld worden. Iedereen was erg enthousiast en bereid om elkaar te helpen.

Positieve stap
De kennisdelingsavond was dus een succes. Er is een positieve stap gezet ter verbetering van de communicatie tussen initiatieven binnen het aangepaste watersporten.

Een uitgebreid verslag en de presentaties zijn binnenkort te vinden op op de website voor Aangepast Watersporten.