Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 08-04-2011

Politie arresteert Bulgaarse na aantreffen hennepkwekerij

HEERLE - De politie heeft gisteravond in een woning aan de
Herelsestraat twee in bedrijf zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. Agenten werden geïnformeerd door medewerkers van de gemeente die op de kwekerij stuitten. De kwekerijen waren in twee verschillende ruimtes gesitueerd. Beiden huisvest in totaal 465 planten. Een 35-jarige Bulgaarse vrouw die in de woning aanwezig was mocht mee naar het bureau. Ze is daar in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie heeft zowel de hennep als kweekbenodigdheden in beslag genomen.

Bewoner bedreigt met vuurwapen

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gistermiddag buiten heterdaad een 20-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 06 april jl. een 36-jarige inwoner uit Bergen op Zoom te hebben bedreigd. De verdachte is op het bureau ingesloten.

Het slachtoffer, de 36-jarige man meldde dat in de avonduren van 06 april jl. hij in zijn woning in Bergen op Zoom bedreigd was door twee onbekende mannen. Het slachtoffer had hen uitgenodigd voor een gesprek over een incident met de broer van het slachtoffer. In de woning zag de 36-jarige, dat één van het duo een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn zak had. Tijdens het gesprek wat volgde ontstond er een woordenwisseling. De woordenwisseling mondde uit in een worsteling. Tijdens dit gebeuren dreigde één van de verdachten met het vuurwapen. Beide mannen kozen het hazenpad waarop de politie in kennis gesteld werd. Het ingestelde onderzoek wees in de richting van de 20-jarige verdachte. De politie stelt een onderzoek in naar zijn compagnon.

Ex-kamerhuurder bedreigt en mishandelt bewoonster

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag een 48-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 53-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Agenten namen gistermiddag poolshoogte bij een woning in Roosendaal na een ontvangen melding van een bedreiging en mishandeling. Het
slachtoffer, de 53-jarige bewoonster, deed de deur open. Ze vertelde dat een ex-bewoner haar mishandeld had. De man was zonder toestemming de woning binnen gekomen. Tijdens een woordenwisseling zette hij een mes op haar keel en duwde haar hoofd tegen de bedrand. Agenten zagen dat de vrouw een zwelling op haar hoofd had en diverse
bloeduitstortingen. De verdachte was op dat moment niet meer in het pand aanwezig. Het lukte de agenten hem korte tijd later te traceren. Tijdens zijn fouillering troffen ze een zakmes aan.

Auto-inbreker bekent 9 inbraken

WOUW - De 37-jarige Roosendaler die woensdagmiddag jl. is aangehouden voor een inbraak in een auto aan de Kloosterstraat heeft inmiddels 9 inbraken in auto's bekend. Het gaat om een auto in Bergen op Zoom, 2 auto's in Roosendaal en 6 in Wouw. De politie sluit niet uit dat hij nog meer op zijn kerfstok heeft. Hij zit nog steeds ingesloten.

Woensdagmiddag 06 april jl. hielden agenten de 37-jarige Roosendaler aan wegens de diefstal van een tas met daarin geld. De man zou op een parkeerplaats aan de Kloosterstraat ingebroken hebben in een auto. De manager van nabijgelegen winkel zag de inbraak gebeuren en noteerde het kenteken van de auto waarin de man wegreed. Op basis daarvan kon de Roosendaler kort na 16.30 uur worden aangehouden op een adres in Halsteren waar hij tijdelijk verblijft. Het geld is inmiddels
aangetroffen.

Vier hennepkwekerijen opgerold bij hennepruimdag

NIEUW-VOSSEMEER/DINTELOORD/KRUISLAND/STAMPERSGAT: De politie trof donderdag tijdens een hennepruimdag in het teamgebied van het team Mark en Dintel vier hennepkwekerijen aan.

In een woning aan de Meestoof in Nieuw-Vossemeer is een kwekerij met 268 hennepplanten gevonden. In twee slaapkamers van de woning was een kwekerij ingericht. In de ruimtes was te zien dat de kwekerij er al enige tijd zat. De elektriciteit werd buiten de meter om afgenomen. Van het elektriciteitsbedrijf zal aangifte worden opgenomen van diefstal van stroom. De eigenaar van de woning, een woningstichting, is in kennis gesteld van de aanwezigheid van de kwekerij. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De bewoners van het pand zullen op een later tijdstip worden aangehouden en gehoord. De politie maakt dossier op.

In de Ruyterstraat in Dinteloord werd in drie ruimten in een woning een kwekerij aangetroffen. In twee slaapkamers en op de zolder stonden in totaal 713 hennepplanten. In de hennepkwekerij zijn sporen van eerdere oogsten gevonden. Ook hier was sprake van diefstal van elektriciteit en er zal aangifte worden opgenomen van stroomdiefstal. Deze woning is eigendom van de woningstichting, die op de hoogte zijn gebracht van de aanwezigheid van de hennepkwekerij. Bij de ruiming werden twee aanhoudingen verricht. De mannen van 31 jaar en 42 jaar oud uit Bulgarije verklaarden dat de kwekerij niet van hen was en zij er niets mee van doen hadden. De twee zijn niet de bewoners van het pand. De huurder van de woning zal op een later moment worden verhoord en tegen hem zal dossier worden opgemaakt.

Op de zolderverdieping van een huis aan de Grote Tiende in Dinteloord zijn 223 hennepplanten geruimd. De stroom werd buiten de meter om afgenomen en de energiemaatschappij zal aangifte doen. In de woning was tijdens de ruiming niemand aanwezig. De eigenaar zal op een later tijdstip worden verhoord.

In een pand aan de Dennis Leestraat in Stampersgat vonden agenten 140 hennepplanten. Hier was geen sprake van diefstal. Een 49-jarige vrouw, de eigenaresse van de woning, is aangehouden. Ze verklaarde dat ze de woning had verhuurd en zelf niet meer in het pand woonde. De politie onderzoekt de zaak.

Alle kwekerijen zijn geruimd en de planten en bijbehorende
kweekapparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. Een medewerker van Enexis heeft bij alle gevallen van stroomdiefstal de meter afgekoppeld en meegenomen voor onderzoek. De stroom van de woningen is afgesloten en zal pas weer worden aangesloten als de bewoners de gestolen stroom hebben betaald, plus extra kosten. Deze kosten kunnen gezien het hoge verbruik van de kwekerijen hoog oplopen. Door de aanleg van elektriciteitsvoorzieningen voor de kweek van hennepplanten vormen dit soort kwekerijen een groot gevaar voor de omgeving. Het aangelegde netwerk in de woning is niet berekend op het verbruik van een kwekerij, waardoor de kans op het uitbreken van brand zeer groot is. Ook zorgen thuiskwekerijen geregeld voor wateroverlast, wat schade kan veroorzaken aan de woning en aangrenzende woningen en wat kan leiden tot
kortsluiting. De politie roept mensen op om bij het vermoeden van een hennepkwekerij melding te maken bij de politie via 0900-8844 of anoniem via Stichting M. op het telefoonnummer 0800-7000.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 08-04-2011 15:58 | © Regio Midden en West Brabant |