Uitgeverij Unieboek het Spectrum


On Track organiseert verkiezing Wandelroute van het jaar

Vrijdag 8 april 2011

Voor de vijfde keer organiseert On Track de verkiezing Wandelroute van het jaar. Wandelaars kunnen uit vier genomineerde On Track-routes hun favoriete wandeling kiezen. In augustus wordt de winnende route bekendgemaakt. Stemmen kan via de website ontrack.nl.

De vier genomineerde routes zijn :

* Langs holwortel en bosanemoon - IJhorst (Overijssel)
* Vierheidenroute - Terlet (Gelderland)

* Bella Parnassia - Santpoort-Noord (Noord-Holland)
* Dwars dur den Hertgang - Baarschot (Noord-Brabant)

De genomineerde routes zijn stuk voor stuk bijzondere routes. Wandelliefhebbers kunnen de routebeschrijvingen downloaden van ontrack.nl. Vervolgens beoordelen ze de routes door middel van het inzenden van een routereactie. Op basis van het aantal ingezonden reacties wordt eind augustus de Wandelroute van 2011 vastgesteld.

Vorig jaar werd de wandelroute Spaanse Ruiter verkozen tot Wandelroute van 2010.

Ter promotie van zijn of haar genomineerde route organiseert elke routemaker een wandelpool. Iedereen kan gratis deelnemen op basis van beschikbaarheid. Meer informatie op ontrack.nl/wandelpools.

On Track

On Track is dé digitale aanbieder van wandel-, fiets- en kanoroutes in Nederland. Een jaarabonnement kost EUR 14,99 en geeft onbeperkt toegang tot zo'n 1.900 routes in heel Nederland. De routes worden regelmatig gecontroleerd en zijn dus altijd actueel. Het abonnement biedt daarnaast korting op horeca, overnachtingen en buitensportartikelen.