Gemeente Heerenveen

Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 Heerenveen

Op woensdagmiddag 6 april vond de stadsfinale 6 vs 6 in Heerenveen plaats. Tijdens de stadsfinale op het Cruyff Court It Feanfjild werd uitgemaakt welk jongens- en meisjesteam Heerenveen gaat vertegenwoordigen bij de landelijke finale in Amsterdam. De Burcht uit Heerenveen werd winnaar bij zowel de jongens als de meiden! Heerenveen deed het de afgelopen jaren goed; de laatste twee jaren kwam de Heerenveense kampioen bij de jongens tot aan de Landelijke Finale in Amsterdam.

Landelijke Finale Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6

Alle winnaars van de Stadsfinales mogen hun stad gaan vertegenwoordigen. Eerst zijn er kwartfinales en vervolgens halve finales. Deze toernooien worden ook op Cruyff Courts gespeeld. De beste teams die hieruit voortkomen gaan naar de Landelijke Finale bij het Olympisch Stadion in Amsterdam.

27 t/m 29 mei vindt voor het tweede jaar op rij de Copa Amsterdam in het Olympisch Stadion plaats, waarbij zaterdag 28 mei volledig in het teken staat van de Johan Cruyff Foundation. Op deze dag wordt de Landelijke Finale van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 gespeeld.

De finaleronde van het zeer succesvolle landelijke voetbaltoernooi dat georganiseerd wordt op Cruyff Courts is voor jongens en meisjes van groep 7 en groep 8. In de editie 2010 - 2011 strijden meer dan 1.000 teams om de felbegeerde titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland.

Wethouder Age Hartsuiker geeft aftrap Cruijff court

Wethouder Age Hartsuiker geeft aftrap voor de Cruyff court It Feanfjild

wedstrijden