Gemeente Veenendaal


Nieuwe griffier benoemd

De gemeenteraad van Veenendaal heeft donderdagavond 7 april de heer mr. E.J. Kruijswijk Jansen benoemd tot raadsgriffier.

De heer Kruijswijk Jansen is jurist en reeds vanaf december 2010 werkzaam bij de gemeente Veenendaal als interim griffier. Dit deed hij vanuit zijn functie als interim-griffier en adviseur bij Necker van Naem. In deze functie heeft hij op diverse griffies gewerkt en is daarnaast bij veel raden betrokken geweest via advies-, trainings- en onderzoeksopdrachten. Zo werkte hij onder meer bij de griffie van de gemeenten Montfoort, Alkmaar en Katwijk en Rijnwoude en deed hij adviesopdrachten voor de gemeenten Zoetermeer, Borne en Wijchen.

De nieuwe griffier is opgegroeid in Veenendaal. Na zijn studie Nederlands recht begon hij zijn loopbaan als advocaat arbeidsrecht.

De griffier geeft leiding aan drie raadsadviseurs en een medewerker griffie. De raadsgriffie ondersteunt de gemeenteraad in zijn taken als volksvertegenwoordiger, controleur en kadersteller. Daarnaast geeft de griffie de gemeenteraad en individuele raadsleden advies over hun taken. De griffie voert het secretariaat voor de raad.

Evert Jan