Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt overval op boekwinkel

Tiel, 08-04-2011 o Vrijdagochtend omstreeks 08.20 uur kwam er een melding van een gewapende overval op een boekwinkel aan de Nieuwe Tielseweg. Twee mannen, waarvan één met vuurwapen, bedreigden een medewerker. Zonder buit gingen de daders er vervolgens vandoor. De politie startte direct een onderzoek.

Een politieman in vrije tijd die in de buurt was, ving het slachtoffer op. Daarna is hij nog achter de daders aangerend, die er te voet vandoor waren gegaan in de richting van de Tuilstraat. De recherche startte intussen bij de winkel annex postagentschap met een onderzoek, ook forensische opsporing kwam ter plaatse om eventueel achtergelaten sporen veilig te stellen. Politieagenten hebben meerdere getuigen gesproken en verklaringen opgenomen.

Een speurhondengeleider kwam met de hond naar Tiel, maar trof de verdachten niet meer aan. Ook een zoekactie van agenten leverde niets op. De politie verstuurde in de omgeving een SMS-Alert met het verzoek om tips. Agenten hebben een buurtonderzoek gehouden. Dit leverde later op de dag een bruikbare tip op.
De medewerker, 51 jaar uit Tiel, heeft aangifte gedaan van de overvalpoging. De man bleef verder ongedeerd.

Het signalement van de verdachten luidt als volgt:

Dader 1

* Lichtgetinte man

* Hij droeg een zwart/grijze trui met capuchon en bivakmuts

Dader 2

* Getinte man

* Ca. 1.75 meter lang

* Hij droeg een zwarte glimmende jas

Een van beide mannen droeg witte gympen.

Getuigenoproep
De politie gaat verder met het onderzoek naar deze zaak. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar wel informatie kunnen geven, worden verzocht om contact op te nemen met het Overvallenteam in Gelderland-Zuid. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. (08)

Laatst gewijzigd 08-04-2011 16:27 | © Regio Gelderland-Zuid |