Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Waarschuwing: wederom rattengif tussen glasscherven Astronomische wijk

Hilversum, 08-04-2011 o Maandag 4 april 2011 kreeg de dierenambulance een melding dat er op de Poolsterstraat rattengif tussen glasscherven was aangetroffen. Of het hier echt om rattengif gaat wordt nog onderzocht, maar gelet op de eerdere melding dit jaar gaat de politie daar vooralsnog vanuit. Er zijn geen meldingen van zieke honden naar aanleiding van de vondst.

Begin maart kwam ook een melding over gestrooid rattengif in glasscherven. Toen op de hondenuitlaatstrook aan de Jan van der Heydenstraat, het gebied tussen de Lorentzweg en Eemnesserweg. Volgens die melding waren drie honden ziek geworden, waarvan één hond overleden. De ziekteverschijnselen die bij de zieke honden optraden, waren het spugen en plassen van bloed.
In de tussenliggende periode zijn geen nieuwe meldingen bij de politie binnengekomen. De wijkagent is in overleg met de gemeente over de aanpak van dit probleem. Het gebied wordt extra in de gaten gehouden.

Het opzettelijk kwellen van dieren is een strafbaar feit. Hondenbezitters van wie de hond ziek geworden is na het uitlaten op deze uitlaatstrook of bij de Poolsterstraat en waarvan de dierenarts aangeeft dat gif de oorzaak was, worden gevraagd aangifte te doen. Dit kan door middel van een afspraak te maken via 0900 8844. Ook mensen die meer informatie hebben over de verspreiding van het gif en de scherven worden verzocht contact op te nemen met de politie Gooi en Vechtstreek via 0900 8844.