CDA


Nieuws
Coalitieakkoord 'Uitdagend Gelderland'
vrijdag 8 april 2011

Na de verkiezingen is er een relatieve radiostilte van onze kant geweest. De uitslag was helder en het was wachten op de (in)formateur om te zien hoe we verder zouden gaan. Dat duurde even, want op 23 maart werd pas helder dat er een coalitie van vier partijen zou komen in Gelderland, bestaande uit VVD, PvdA, CDA en D66.

Vanaf dat moment zijn de betrokkenen aan het werk gegaan. Er is intensief onderhandeld, met in onze ogen een mooi resultaat. Een akkoord op hoofdlijnen, dat het CDA de ruimte biedt om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, maar tegelijkertijd wel heldere piketpalen heeft geslagen voor de te varen koers. Dat akkoord moet nog verder ingevuld worden met concrete projecten en programma's.

Daar gaan we in de komende maanden hard aan werken. Jan Jacob van Dijk als de CDA-gedeputeerde, verantwoordelijk voor vitaal platteland, recreatie en toerisme, landbouw, stedenbeleid en regiocontracten, sport, zorg en welzijn en arbeidsmarktbeleid. Jan Hutten als de fractievoorzitter in de Gelderse staten.

Voor nu willen we u met trots het bereikte resultaat aanbieden: Uitdagend Gelderland. Coalitie-akkoord van VVD, PvdA, CDA en D66 voor de periode 2011-2015.