Politie Gelderland-Zuid

Bloedproef bij bestuurder

Nijmegen, 08-04-2011 o In de nacht van donderdag op vrijdag controleerden agenten op de Meijhorst 16e straat een passerende auto. Zij waren daar naar aanleiding van een inbraakalarm in de buurt. Het leidde uiteindelijk tot de aanhouding van een 56-jarige bestuurder.

De agenten controleerden passerend verkeer op zoek naar een eventueel verband met het alarm dat was afgegaan. Deze bestuurder vertelde op weg te zijn van een café naar huis, rook behoorlijk naar alcohol en sprak onsamenhangend. Daarop namen de politieagenten een blaastest bij hem af. Die selectietest pakte zodanig uit dat de 56-jarige man uit Nijmegen mee moest naar het bureau voor een ademanalyse.

Blazen lastig
De Nijmegenaar blies uiteindelijk tot zes keer toe ongeldig op de ademanalyse. Dat had vermoedelijk een medische reden. Agenten lieten een GGD-arts naar het politiebureau komen voor verder onderzoek. De bestuurder heeft vervolgens meegewerkt aan een bloedproef. Het bloedblok is naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd (NFI); deze uitslag laat nog even op zich wachten. Afhankelijk van de uitslag wordt proces-verbaal opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 08-04-2011 16:59 | © Regio Gelderland-Zuid |