SGP


SGP: krijgsmacht krijgt voltreffer

âMet de nu gepresenteerde bezuinigingen krijgt onze krijgsmacht een voltreffer. De SGP schrikt ervan. Het is nauwelijks denkbaar dat Defensie hiermee kan voldoen aan de huidige hoge ambities. Het Nederlandse leger wordt minder breed inzetbaar, maar ook minder zelfstandig. Dat raakt rechtstreeks onze soevereiniteit, en dat in een wereld die steeds instabieler wordt.â

Dit zegt SGP-kamerlid Van der Staaij in reactie op de bezuinigingsplannen van het kabinet. De SGP wil dat bij de ontslagen zo min mogelijk gesneden wordt in de operationele functies. âAls er gesneden wordt, dan met name in de enorme bureaucratie en in de top en vele staffuncties. Daarnaast moet voorkomen worden dat bij uitstek de jongere garde uit het leger wordt weggesaneerd,â aldus Van der Staaij.

De SGP zal er bovendien op toezien dat ontslagen worden ingebed in een solide sociaal kader. âHet militaire personeel kenmerkt zich door grote loyaliteit en tomeloze inzet. Daar moet een correcte en fatsoenlijke behandeling tegenover staan,â beklemtoont Van der Staaij.