Ingezonden persbericht


Kunstenaars herinrichten GGZ inGeest

Alkmaar, 5 april 2011. De ideeën van kunstenaars, patiënten en behandelaars leverden twee creatieve huiskamers en een monumentaal werk op. De bijzondere herinrichting van zorginstelling GGZ inGeest in Bennebroek kwam tot stand onder begeleiding van Created in Noord-Holland. Het gezamenlijke ontwerpproces leverde een goed vormgegeven leefomgeving op en ondersteunt het welbevinden van de bewoners. Op zaterdag 9 april zijn de kunstwerken en de nieuwe thuiskamers te bekijken.

Participatie
GGZ inGeest vroeg Created in Noord-Holland als begeleider bij de creatieve herinrichting van haar locatie in Bennebroek. Peter Stufkens, naast kunstenaar ook behandelaar GGZ inGeest Bennebroek, maakte een monumentaal werk opgebouwd uit tekeningen van alle bewoners. Beeldend kunstenaar Silvia Russel en ruimtelijk vormgever Fred Peerdeman werkten aan een kunstwerk voor twee huiskamers samen met bewoners en medewerkers.

Created in Noord-Holland voerde in het verleden al meerdere verbijzonderingprojecten in zorginstellingen uit. Ook voor GGZ inGeest Spaarnepoort is Created bezig met een participatieproject rond innovatieve herinrichting. Insteek van deze projecten is de aantoonbare positieve invloed van een goed vormgegeven leefomgeving op het welbevinden van bewoners en patiënten.

Informatie
Created in Noord-Holland is onderdeel van Kunst en Cultuur Noord-Holland. Op http://www.createdinnoordholland.nl/ is meer te lezen over creatieve interventies in zorginstellingen. Op zaterdag 9 april tussen 11 en 15 uur opent GGZ inGeest, Rijksstraatweg 113 te Bennebroek, haar deuren om het resultaat te bekijken.

Note voor de redactie (