Ingezonden persbericht


Feest begint en eindigt een uur eerder dan normaal

Laatste duizend kaarten MPF
Barneveld in de voorverkoop

BARNEVELD - De laatste duizend kaarten voor het Mega Piraten Festijn dat op vrijdag 8 april zal plaatsvinden in Barneveld zijn inmiddels in de voorverkoop gegaan. "Nadat we bekend hadden gemaakt dat we nog tweeduizend kaarten hadden, is het hard gegaan. We verwachten uit te verkopen dus als je kaarten wilt hebben, wees er dan snel bij.", stelt Eddy Mensink namens de organisatie.

Voor het MPF in Barneveld gelden overigens aangepaste tijden. Normaal gesproken duurt een MPF tot een uur 's nachts, maar in Barneveld zal het een uur eerder afgelopen zijn. Dit in verband met de vergunning. Het programma begint dan ook een uurtje eerder dan normaal en wel om 19.00 uur. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Natuurlijk zijn vrijwel alle grote namen erbij in Barneveld. Een kleine greep: Nick & Simon, Thomas Berge, Marianne Weber, Jannes, Jan Keizer & Anny Schilder, Lee Towers, de Piratentoppers en Corry & Koos. Het Mega Piratenfestijn is inmiddels in heel Nederland een begrip. Het MPF draagt de titel 'Europa's grootste meezingfeest' met trots. De opzet van het MPF is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van de TROS bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. Doordat het podium in de lengte van de tent is geplaatst, kan iedereen de gebeurtenissen op het podium goed volgen. Sta je helemaal achterin? Dan heb je altijd nog de grote videoschermen. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Niet voor niets zendt de TROS registraties uit in het programma Sterren.nl. Het festival heeft dit jaar maar dertien haltes. Naast Barneveld is het festival te gast in Slagharen (2 april); Tiel (23 april); Zelhem (7 mei); Borger (28 mei); America (Limburg, 11 juni); Groningen (9 juli, Stadspark); Katwijk (Zuid-Holland, 24 september); Provincie Utrecht (7 oktober, exacte locatie volgt); Provincie Noord-Holland (15 oktober, exacte locatie volgt); Nieuwleusen (28 oktober); Provincie Zuid-Holland (12 november, exacte locatie volgt) en het Gelredome in Arnhem (10 december).

Programma
Nick & Simon, Jannes, Jan Keizer & Anny Schilder, Wolter Kroes, Lee Towers, Thomas Berge, Piratentoppers, Jacques Herb, Stef Ekkel, Aukje Fijn, Peter Beense, Django Wagner, Winnie, Vinzzent, Sieneke, Marianne Weber, De Sjonnies, Rene Karst, Tim Douwsma, Monique Smit, Corry (Konings) & Koos (Alberts); Helemaal Hollands. Het hele programma is onder voorbehoud. Daarnaast zijn er ook verschillende showblokken zoals 'Tips voor de Top'. Het terrein gaat open om 18.30 uur, het programma begint om 19.00 uur.

Voorverkoop
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna's in Barneveld, Nijkerk, Leusden, Voorthuizen en Putten en The Read Shop in Lunteren. Tevens kun je kaarten kopen op de site www.megapiratenfestijn.nl, bij alle vestigingen van Music Store en Primera en bij Paylogic (www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442).