Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

CLOSER BRENGT HARTVERWARMENDE ELECTRONICA

Sinds januari vindt elke tweede vrijdag van de maand Closer plaats in de Melkweg, de meest vooruitstrevende en grensoverschrijdende van alle dansavonden van de Melkweg. Met de avond , die zich richt op leftwing crossover-electronica, wordt veel aandacht besteed aan de nieuwe elektronische sounds die zich in snel tempo ontwikkelen en waarbij vaak sprake is van kruisbestuiving tussen verschillende genres. In de eerste drie maanden stonden onder andere Border Community's Ricardo Tobar, John Talabot en Pantha du Prince op de line-up en werd er een baanbrekende avond gehost tijdens 5 Days Off met o.a. Caribou, Lone en Gold Panda.

VRIJDAG 8 APRIL: oOoOO / Nuno dos Santos / Luc Mast Naarmate het voorjaar vordert groeit en bloeit Closer verder op. Op de aprileditie staat aanstaande vrijdag de mysterieuze, Amerikaanse producer oOoOO, één van de leading men van de witchhouse-beweging. Hij brengt zijn werk uit op het toonaangevende Tri Angle label, dat staat voor nieuwe geluiden die duister, diep en meeslepend zijn, maar met een invalshoek vanuit R 'n B. De releases gooien hoge ogen in de internationale pers. Hij wordt bijgestaan door Nuno dos Santos, de belangrijkste Nederlandse dj in het genre en talent van eigen bodem Luc Mast.

VRIJDAG 13 MEI: Studio Barnhus DJ's ft. Petter, Axel Boman & Kornél Kovács De tweede vrijdag valt in mei op de 13e maar dat zal de heren van Studio Barnhus er niet van weerhouden een avond vol diepe melodieuze house neer te zetten. Studio Barnhus is het nieuwe label van het Zweedse trio Petter Nordkvist (releases op o.a. Border Community), Axel Boman (releases op het Pampa label van Koze en eerder dit jaar te zien op 5 Days Off) en Kornél Kovács. De Zweden staan bekend als feestbeesten en zetten op Closer set van maarliefst vier uur neer. VRIJDAG 10 JUNI: Border Community Night - Margot / Kate Wax (dj set) Na de eerste editie, in januari, keert in juni Border Community terug op Closer. Het label, dat alom wordt beschouwd als het belangrijkste in het genre, heeft een residency op Closer en brengt een aantal keer per jaar de spannendste diepe, melodieuze house naar Amsterdam. Supertalent op het label is het Italiaanse duo Margot. Labeleigenaar James Holden is zelf groot fan en draait in elke set minstens vijf onuitgebrachte tracks van hen. Kate Wax stond vorig jaar met een live AV-set tijdens Amsterdam Dance Event in de Melkweg en komt nu terug met één van haar beruchte DJ-sets.

WE'RE CLOSER
Closer staat onder bezielende begeleiding van resident Jorn Liefdeshuis. De avond heult opzichtig met shoegaze electronica en nieuwe post-dubstep, flirt met gevoelige techno en heeft een heimelijke liefde voor progressieve indie. Niet alleen muzikaal zoekt Closer zoekt grenzen op om deze vervolgens te overschrijden. Voor het visuele karakter van de avond is de hulp ingeroepen van DEFRAME VJ-collectief. Closer is ook actief als blog: elke maand verschijnen er nieuwe podcasts, interessante interviews en heel veel nieuws op www.closer.me

----------------------------------