Ingezonden persbericht


'Stevige' jury zet Delta Water Award op de kaart

Tijdens een goed bezochte startbijeenkomst van de Delta Water Award in Middelburg maakte deltacommissaris en juryvoorzitter Wim Kuijken de volledige jury bekend aan wie jonge waterwerkers zich mogen bewijzen. Naast Tineke Huizinga, staatssecretaris Verkeer en Waterstaat in het vorige kabinet en Adriaan Geuze, gerenommeerd landschapsarchitect, bestaat de jury uit voormalig lid van de Deltacommissie professor Marcel Stive, bestuurscommissaris van containervervoerder Maersk Marike van Lier Lels, professor Patrick Meire van de universiteit van Antwerpen en professor Jaap van Duijn van het Nationaal Groenfonds.

Kuijken: 'Deze jury heeft de expertise in huis om inzendingen niet alleen op hun inhoud te beoordelen, maar ook op hun economische kracht en uitvoerbaarheid. Met het oog op het deltaprogramma, dat de komende jaren gestalte moet gaan krijgen, is het belangrijk dat er ideeën voor de delta van de toekomst komen waarmee we daadwerkelijk aan de slag kunnen.' De deltacommissaris daagde de aanwezige jonge talenten van ingenieursbureaus, universiteiten en hogescholen uit om de jury te verrassen en gaf aan dat sterke plannen daadwerkelijk kans maken om uitgevoerd te worden. Ook de aanwezige partners achter de prijsvraag (de provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Evides, Zeeland Seaports, Hogeschool Zeeland) gaven aan serieus open te staan voor de projectplannen van de jongste generatie. Directeur Peter Vermaat van Evides: 'Wij zien de prijsvraag als talentenjacht op ons vakgebied en zullen teams die aansluiten bij de vraagstukken van zoetwatervoorziening ook graag ondersteunen en coachen.'

Teams die willen meedingen naar de Delta Water Award, kunnen zich inschrijven door voor 5 mei 2011 een projectidee te sturen naar info@deltawateraward.com. De beste vijf inzendingen worden genomineerd voor de eindstrijd en mogen, mede ondersteund door de partners, hun projectidee verder uitwerken. In deze tweede fase van de prijsvraag zullen ook studenten van de Delta Academy gekoppeld worden aan teams om een 'kruisbestuiving' te stimuleren tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Het winnende team krijgt ¤ 15.000 en een studiereis naar een Deltagebied elders ter wereld.