Ingezonden persbericht

Tsunami kan leiden tot vermindering aantal huurauto's

KOMEND HOOGSEIZOEN TOCH VOLDOENDE AANBOD

Sassenheim, 8 april 2011

Het natuurgeweld in Japan kán ertoe leiden dat het komend hoogseizoen een deel van de geplande huurauto's later of zelfs níet inzetbaar zal zijn. Diverse grote automerken hebben inmiddels aangegeven, dat ze hun productie moeten terugdraaien. Robbert Jan Meerpoel, CEO holidaycars.com, verwacht echter niet dat de consument komend voorjaar en zomer een tekort aan huurauto's zal ervaren. "Autoverhuurders hebben hun vloot nu al voldoende op orde," aldus Meerpoel.

Automerken als Citroën, Peugeot en Toyota hebben hun productie teruggeschroefd, omdat een aantal Japanse toeleveranciers in het verwoeste gebied hen niet meer van onderdelen kan voorzien. Voor autoverhuurbedrijven is dit juist dè periode dat zij met nieuwe auto's hun vloot aanvullen in voorbereiding op het komend hoogseizoen. "Deze ramp kan inderdaad ertoe leiden dat autoverhuurbedrijven straks worden geconfronteerd met verlate levertijden," aldus Meerpoel. "Maar veel van de bestelde auto's waren al klaar en op transport gezet, voordat de aardbeving Japan trof. Het totaalaanbod van huurauto's zal straks midden in het hoogseizoen kwantitatief iets lager kunnen zijn, maar is dan nog steeds voldoende om aan de wens van de consument te voldoen. Ook straks in landen rondom de Middellandse Zee, waar de vraag in de vakantieperiode altijd het hoogst is. Wie echter helemaal zeker wil zijn van een huurauto, kan natuurlijk beter nu al boeken," aldus Meerpoel.

Over holidaycars.com:
Via holidaycars.com vindt elke klant wereldwijd altijd een vakantieauto op maat dankzij een overzichtelijk en transparante vergelijkingsmodule van alle denkbare autotypen en tarieven. Deze vrijheid heeft holidaycars.com vertaald in de treffende pay-off 'Go Your Own Way', die ook in steeds meer nieuwe huisstijluitingen wordt geïntegreerd. holidaycars.com beschikt over verkoopkantoren in Nederland, België, Brazilië, Ierland, Italië, Turkije, Scandinavië, China en Zuid-Afrika. De huurauto's van holidaycars.com kunnen via alle gerenommeerde reisbureaus en online bij meer dan 1.200 website partners worden gehuurd.