Politie Zeeland


Aanvulling bericht 532: Gewapende overval in Axel
Politie Zeeland onderzoekt de gewapende overval op juwelierszaak Maridiam in de Noordstraat in Axel. Drie mannen wisten rond 14.00 uur de zaak binnen te komen, waarna ze het personeel met een wapen bedreigde, zo de buit bemachtigden en snel vertrokken. Ze lieten het aanwezige personeel verbijsterd achter.

De daders liepen weg in de richting van het Szydlowskiplein. Tijdens hun vlucht werd een van de daders gehinderd door een toevallige passant. Hierbij is een schot afgegaan en liet de dader een zak met (een deel van) de buit achter. De daders zijn voor het laatst gezien richting het Axelse bos. Een uitgebreide zoektocht in de wijde omgeving leidde gisteren niet tot de aanhouding van de daders. Hierbij is o.a. gezocht met politiehonden en een politiehelikopter.

Forensisch onderzoek
De politie is sinds gisteren bezig met een uitgebreid technisch onderzoek. Hierbij is een verdachte personenauto, die mogelijk iets met de overval te maken heeft, voor nader onderzoek in beslag genomen en met een oplader weggehaald. Verder is in de directe omgeving een vuurwapen en munitie aangetroffen.

Getuigen
Na de overval hebben zich een paar getuigen bij de politie gemeld. Vandaag worden enkelen van hen gehoord. De politie is nog op zoek naar getuigen uit de directe omgeving van de overval, maar ook op andere plaatsen in Axel. Zo zoekt de politie ook nog getuigen die meer kunnen vertellen over het vertrek van de daders.
Getuigen kunnen zich melden op het politiebureau in Terneuzen of bellen naar 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook via 0800-7000. Verder vindt vandaag een buurtonderzoek plaats, waarbij de politie in de directe omgeving vraagt of mensen iets meer kunnen vertellen over deze brute overval.