Gemeente Waterland

08 april 2011

Karin Bloemen ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Vrijdag 8 april 2011 rond 22.30 uur heeft Karin Bloemen in Theater Carré in Amsterdam een hoge Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij wordt Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De aanvraag en begeleiding rond deze onderscheiding is gedaan door de gemeente Waterland. Deze aanvraag werd ondersteund door het ongekende aantal van 24 brieven van (bekende) Nederlanders. Vanwege haar rol in de Nederlandse samenleving, haar bijdrage in de cultuur in Nederland, haar betrokkenheid bij goede doelen, haar interesse in haar medemensen, haar performance als artieste en haar staat van dienst als ondernemer. In collegiale samenwerking wordt de overhandiging van de onderscheiding gedaan door de d23 burgemeester van Amsterdam, de heer E.E. van der Laan.

Artistieke carrière

Karin Bloemen heeft zich ontwikkeld van kleinkunstzangeres tot all round theatermaker. Zij heeft een groot aantal shows uitgevoerd en geproduceerd. Onder andere zijn dat: `Bosje Bloemen', `Karin in Concert', `La Bloemen' en `La on tour'. Zij wordt geroemd om haar sterke persoonlijkheid, haar vakmanschap, haar kracht en doorzettingsvermogen. In al haar programma's geeft mevrouw Bloemen kansen aan jonge zangers, spelers, dansers en musici om zich te ontwikkelen. De prachtige kostuums van mevrouw Bloemen zijn legendarisch. Tijdens haar optredens laat zij vaak haar maatschappelijke betrokkenheid zien. Daarnaast heeft zij diverse cd's opgenomen en haar medewerking verleend aan diverse boeken en columns.

Producent

Daarnaast is Karin Bloemen al 25 jaar eigenaar van La Bloemen Productions bv. Zonder subsidies produceert zij al haar eigen shows.

Docent

Ook is Karin Bloemen actief als docent Zangvoordracht bij de Akademie voor Musicaltheater. Haar didactische en ontwikkelingsgerichte inzicht draagt zij graag over aan studenten en collega's.

Sociale commitment

Karin Bloemen zet zich al vele jaren met passie, oprechte interesse en overtuiging belangeloos in voor allerlei doeleinden. Haar inzet om van deze wereld een betere plek te maken voor een volgende generatie is bijna niet te stuiten.

Voorbeelden daarvan zijn haar jarenlange ambassadeurschap van Stichting The Quality of Life Gala. Deze instantie richt zich op charity gala's ten behoeve van onderzoek naar en behandeling van kinderen met kanker. Daarnaast is zij zeer actief voor de Stichting Vrienden van de Thuiszorg. En zij levert belangeloos al jarenlang belangrijke bijdragen aan concerten van Plan Nederland, Unicef, Stichting Spieren voor Spieren, Orange Babies, Aidsfonds, Hartstichting, Nederlandse Veteranendag en Back Tea Party.

---