Ingezonden persbericht


"Ik zag zeven beren broodjes smeren"

Daily Bread en Lost Bear in Podium Asteriks

Drie jaar na het winnen van de Kleine Prijs van Friesland is het momentum nog steeds daar bij Daily Bread. Na indrukwekkende optredens op Lowlands, Eurosonic/Noorderslag en in een veelvoud aan Europese clubs keert het trio terug op Friese grond. Het voorprogramma is in handen van Lost Bear. De avond begint om 20 uur, entree is 6 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden.

Binnenkort valt er nieuw beleg te verwachten op het volkoren van Daily Bread, de band werkt op dit moment aan een opvolger voor debuutalbum "Well you're not invited". Wie weet geven ze hiervan op 8 april al een voorproefje in Podium Asteriks. Volgens ingewijden balanceert de nieuwe plaat ergens tussen Gang of Four, New Order en Björk. Een aantal dingen weten we zeker: drummer Stefan Stoer drumt strak, desnoods met sambaballen. Cris Mulder haalt met eigengemaakte effectpedalen ongekende geluiden uit zijn basgitaar, terwijl Kimberly met zang en Philicorda-orgeltje alles tot een eenheid smeedt.

Let op: Het is ten strengste verboden het voorprogramma te voeren. Het Utrechtse Lost Bear is een zevenkoppige indierockformatie met een hang naar nineties punk, emo en hardcore. Invloeden variëren van Dinosaur Jr tot Pavement en het publiek is gewaarschuwd, want de beren komen met twee drummers.

Na afloop van het concert is er een afterparty in Café De Gloppe met het DJ-duo Klapband.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.


---

Wie: Daily Bread + Lost Bear + Afterparty in De Gloppe

Wat: Podium Asteriks?

Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden

Wanneer: Vrijdag 8 april 2011, 20 uur?

Entree: 6 euro, voorverkoop bij King Kong Records, Voorstreek 11, Leeuwarden