Provincie Noord-Brabant

31 maart 2011

Twaalfde Stabat Mater in Oirschot

In het weekeinde van 8, 9 en 10 april aanstaande wordt voor de 12de keer het inmiddels landelijk bekende Stabat Mater Concertweekend in Oirschot georganiseerd. Dit Brabantse topevenement kan zich meten met de bekende Matheus Passion in Naarden. Dat blijkt dit jaar wel uit het feit dat de Nederlandse Bachvereniging, elk jaar verantwoordelijk voor de Matheus Passion in Naarden, het Stabat Mater in Oirschot uitvoert.

De drie uitvoeringen van het Stabat Mater in de Sint Petruskerk van Oirschot trekken steeds ongeveer 2000 bezoekers. Zoals elk jaar bezoeken de commissaris van de Koningin en leden van Gedeputeerde Staten een van de concerten met onder meer ambassadeurs en ministers als hun gasten.

Dit jaar brengen solisten, koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Jos Veldhoven twee versies van het Stabat Mater ten gehore: een van de Portugees Joao Rodrigues Esteves en een van de Italiaan Agostino Steffani. Op het programma staan verder het Gregoriaanse Stabant Mater en een parafrase op de Stabat Matertekst van de Italiaanse Allessandro Della Ciaia.

Voor informatie over aanvangstijden en kaartverkoop kunt u terecht op www.stabatmater.nl.