Ingezonden persbericht


Persbericht nr. 3 'Je eigen huis bouw je zelf'

Wonen Wateringen gaat zelfbouwproject promoten op Woonbeurs Westland Ludieke start voor 'Je eigen huis bouw je zelf' in Oranjewijk

Na de succesvolle introductie heeft Wonen Wateringen weer een aandachtstrekker op stapel staan voor het project 'Je eigen huis bouw je zelf'. De actieve woningcorporatie grijpt ook de Woonbeurs Westland aan om meer bekendheid te creëren voor het unieke nieuwbouwproject in de Oranjewijk in Wateringen. De stand zal spectaculair in bouwstijl worden ingericht. Al eerder konden bezoekers van Westlandse horecagelegenheden en sportevenementen kennismaken met het project: een promoteam compleet met Kop van Jut nodigde Westlanders uit 'de eerste paal' te komen slaan.

Wie dat wilt, krijgt van Wonen Wateringen de vrijheid om in de Oranjewijk een huis te bouwen dat vergaand aanpasbaar is aan de eigen wensen. In haar plannen voor de Oranjewijk heeft Wonen Wateringen voor tenminste tien woningen ruimte gereserveerd. Het skelet van de woningen staat vast, maar de koper kiest zelf het materiaal, de gevel, de uitbreidings­mogelijkheden en de indeling van de woning. Met professionele ondersteuning van Wonen Wateringen kunnen kopers die vragen zélf beantwoorden. Standnummer 17 in de Oude Kerk in Naaldwijk zal daarom op vrijdag 8 en zaterdag 9 april een ongebruikelijke aanblik bieden, heeft de woningcorporatie al laten weten. Er zal alles aan worden gedaan om de bezoekers in bouwstemming te brengen.

Veel Westlanders in de doelgroep - met name starters en jonge gezinnen - kennen het project al. Een promoteam bezocht in het weekend van 25, 26 en 27 maart onder meer de Arcade Marathon, Westlandia, Quintus, VELO en een aantal horecagelegenheden. Vooral de stunt met de Kop van Jut leverde veel hilariteit op. Als onderdeel van de promotie voor het project zijn bovendien timmermanspotloden met reclame uitgereikt. Meer informatie over het project is te vinden op de website www.jeeigenhuisbouwjezelf.nl.