Politie Twente

Tweede controle dierenwelzijn
Twente
Donderdagmorgen 7 april is in Twente een tweede controle gehouden door het team hondengeleiders van Politie Twente, in samenwerking met medewerkers van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

In Geesteren en Vriezenveen werd bij twee paardenhouders vastgesteld dat sprake was van het onthouden van de nodige verzorging aan paarden en veulens. Bij één van de paardenhouders stonden de dieren in met dikke lagen mest besmeurde en te natte stallen. De dieren hadden geen beschikking over een droge ligplaats. Bij de tweede paardenhouder bleek dat er twee jonge paarden op stal werden gehouden die erg vermagerd waren. De bevindingen zijn vastgelegd. Meerdere controles zullen volgen.

Aan de Schietbaanweg in Wierden werd een pand gecontroleerd waar grote aantallen honden worden gefokt en verkocht. Er werden 52 honden aangetroffen. De 58-jarige eigenaresse van de illegale inrichting bleek niet te beschikken over de juiste registratie en had geen vakdiploma. Tevens voldeed de huisvesting niet aan de eisen. Tegen de 58-jarige eigenaresse wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij moet er voor zorgen dat de hokken alsnog binnen een gestelde termijn aangepast worden aan de wettelijke regels.

Noot: hieronder het persbericht van een eerdere controle op 17 maart jl.:

Controle dierenwelzijn
Almelo
Donderdagochtend 17 maart is door Politie Twente, team hondengeleiders in samenwerking met medewerkers van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming een tweetal controles gehouden in het kader van het welzijn van dieren. In Almelo aan de Aadorpweg en in Aadorp aan de Peppellaan werden de aanwezige paarden geïnspecteerd. Twee paarden zijn, na controle door de dierenarts, in beslag genomen omdat ze niet de benodigde verzorging kregen. De 68-jarige eigenaar is aangehouden en voor verhoor ingesloten. De rechter zal bepalen wat er met de paarden gaat gebeuren. De komende tijd staan meerdere controles gepland als het gaat om dierenwelzijn. (2011024388)

Met 2,33 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Enschede
Een 44-jarige Enschedeër raakte in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 april zijn rijbewijs kwijt omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten.

Agenten zagen omstreeks 02.00 uur een auto staan op de Oude Markt. De auto viel op omdat de portieren en de achterklep open stonden en uit de auto zeer harde muziek kwam. Daarop besloten de agenten de eigenaar van de auto, die zij even daarvoor nog hadden zien rijden, te controleren. Het vermoeden bestond dat de man, een 44-jarige Enschedeër, onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd daarom meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 2,33 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011031938)

Man aangehouden voor openstaande boetes Enschede
In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 april zagen agenten op de Hogelandsingel in Enschede een auto rijden die te hard reed. Daarop besloten agenten de bestuurder ter controle staande te houden. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een aantal boetes had openstaan. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij fouillering werden 8 bolletjes harddrugs (vermoedelijk cocaïne) en een onbekende hoeveelheid briefgeld aangetroffen. Het geld en de drugs zijn in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten. (2011031926)

Fietsster gewond bij ongeval
Enschede
Donderdagmorgen 7 april vond omstreeks 07.50 uur een ongeval plaats tussen twee fietsers. Dit gebeurde op de kruising Wethouder Beverstraat / Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede. Een 14-jarige jongen fietste op de Wethouder Beverstraat en wilde linksaf de Burgemeester M. van Veenlaan in fietsen richting het winkelcentrum. Vanuit tegenovergestelde richting fietsten twee fietsters op de Wethouder Beverstraat, die de kruising rechtdoor wilden oversteken. Op de kruising kwam de 14-jarige fietser met één van de fietssters, een 60-jarige vrouw uit Enschede, in aanrijding doordat hij de fietsters geen voorrang verleende. De 60-jarige vrouw raakte gewond en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011031614)

Twee bedrijfsinbraken naast elkaar Holten
Donderdagmorgen 7 april vonden tussen 03.10 en 04.30 uur vonden aan de Transportweg in Holten twee bedrijfsinbraken plaats, in twee naast elkaar gelegen panden.

Een getuige hoorde kabaal en glasgerinkel en zag kort daarop twee bedrijfsauto's vanuit de Transportweg wegrijden richting de A1. Toen de politie ter plaatse was gekomen, werd geconstateerd dat in twee naast elkaar gelegen bedrijven een inbraak had plaatsgevonden. Het hekwerk tussen beide bedrijfsterreinen was doorgeknipt. In het ene bedrijf waren de ruiten ingeslagen en hebben de daders het bedrijf doorzocht. Onbekend is of zij iets hebben weggenomen. Bij het andere bedrijf zijn twee bedrijfsbusjes gestolen. Hiermee zijn de daders gevlucht.

De politie deed direct een melding uit naar andere korpsen om uit te kijken naar de twee bedrijfsbusjes, omdat ook de kentekens van de busjes bekend waren. De busjes werden door agenten van Politie IJsselland aangetroffen op de A1 bij Twello. Na een korte achtervolging zijn de daders uit de busjes gesprongen en hebben zij weten te vluchten.

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de beide bedrijfsinbraken of die meer weten dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam cluster West van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. (2011031588 / 2011031585)

Schuurinbraken
Enter
Tussen woensdag 6 april 21.00 uur en donderdag 7 april 08.30 uur is ingebroken in twee schuren aan de Rondweg in Enter. Uit één schuur werden een kettingzaag, bladblazer, mountainbike en geweien van een hert meegenomen. Uit de andere schuur is een gazonmaaier ontvreemd. Een getuige heeft rond 03.30 een donkerkleurige bus zien rijden over de Rondweg, deels zonder verlichting. Een kenteken kon niet worden opgenomen.

Aangezien dergelijke schuurinbraken vaker voorkomen, besteedt Politie Twente hier bijzondere aandacht aan. Wellicht zijn er mensen iets weten over deze voorvallen, de daders of de gestolen goederen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Tactische Recherche 0900-8844.

Tips om een inbraak in schuur/berging/garage te voorkomen . Het is belangrijk om de schuur, berging en/of garage altijd met een deugdelijk slot met sleutel af te sluiten en de sleutel te bewaren op een niet bereikbare plaats. . Voorkom dat men de schuur in kan kijken om te zien wat er in de schuur ligt. . Wees er op attent dat zelfs ramen van 15 cm. grootte een mogelijkheid bieden om in te breken! . Zorg voor een goede toegangsdeur die voorzien is van inbraakwerende sloten en schanieren. Voor ramen geldt hetzelfde. . Draadglas biedt géén bescherming tegen inbraak! . Zorg voor verlichting bij de schuur. Het is ook goed om het achterpad(brandgang) te verlichten. . Bekijk of openslaande ramen echt noodzakelijk zijn. Zo niet: zet ze dan vast. (2011031614 / 2011031617)

Buurt enige tijd afgezet vanwege gaslek Enschede
Donderdag 7 april rond 16.15 uur werd een gaslek geconstateerd in een woning aan de Lipperkerkstraat. In de woning, een leegstaand pand op de hoek met de Tweede Bothofdwarsstraat, waren koperleidingen gestolen en een gasgeiser van de muur gehaald. Hierdoor lekte gas. Vanwege explosiegevaar is het gebied rond de woning enige tijd afgezet.

Buurtonderzoek heeft geen bijzonderheden opgeleverd. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede Centrum: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. (2011031828)

Verkeerscontroles
Politie Twente heeft donderdag 7 april verschillende verkeerscontroles gehouden.

Losser
Aan de Denekamperdijk is tussen 16.00 en 18.45 uur gecontroleerd op snelheid. Over deze locatie komen regelmatig klachten binnen bij de politie. Hier zijn 86 voertuigen gemeten, er zijn 16 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/h.

Almelo
Aan de Henri Dunantstraat is tussen 18.30 en 20.15 uur een bromfietscontrole gehouden. Resultaat: Niet geheel gasdichte uitlaat (1x), valse kentekenplaat (1x), rijden zonder rijbewijs (2x), rijden zonder helm (1x), overschrijding constructiesnelheid (6x), geen rood uitstralend achter-/remlicht (1x), geen spiegels (2x), geen deugdelijke reminrichting (1x), niet verzekerd (1x), vasthouden mobielen telefoon tijdens rijden (1x), niet volgens aanwijzing (1x), rijden door rood verkeerslicht (2x). Twee personen komen in aanmerking voor een 49cc project.

Van een 24-jarige Almeloër, die werd aangehouden omdat hij door het rode verkeerslicht reed, bleek ook de snorfiets een te hoge constructiesnelheid te hebben. Hem was meegedeeld dat hij niet meer op de snorfiets mocht rijden. Hij deed dit echter wel en werd weer staande gehouden, terwijl hij ook aan het telefoneren was. Zijn snorfiets is voorlopig ingenomen. Deze man ontving uiteindelijk vier bekeuringen: voor rijden door rood verkeerslicht, overschrijden constructiesnelheid, telefoneren tijdens rijden en het niet opvolgen van aanwijzigen.

Leerstraf 49 cc
De leerstraf 49 cc is er voor jongeren die met de bromfiets of scooter een ernstige verkeersovertreding begaan, gevaarlijk gedrag vertonen of overlast veroorzaken. Zij krijgen van de verkeersofficier van justitie de mogelijkheid om in plaats van strafvervolging en fikse boete te kiezen voor leerstraf 49cc. Dat is een intensief programma met praktijklessen en groepsdiscussies.

De leerstraf bestaat uit vijf bijeenkomsten van drie uur (totaal 15 uur) en wordt in de buurt van de deelnemers gegeven. In de leerstraf wordt ingegaan op:
- de oorzaken van te hard en gevaarlijk rijden en de keuzes die je als jongere maakt
- de inschattingen van de eigen voertuigbeheersing en de werkelijkheid
- de plannen voor verkeersdeelname in de toekomst en de mogelijkheden hiervan. Onderzoek wijst uit dat dit effectiever is dan een boete uitdelen.

De leerstraf is ontwikkeld door het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) en ging in 2008 van start. Het ROVO werkt samen met het openbaar ministerie arrondissement Almelo, Politieregio Twente en Buro Tab. De Twentse gemeenten stelden geld beschikbaar voor het verkeersveiligheidsproject. (2011031823 / 2011031855)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

8 april 2011
053-4555588

---- --