Gemeente Heerde


Persbericht.


Raden van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek vragen aandacht onderhandelaars provincie voor ontsluiting bedrijvenpark Hattemerbroek

De raden van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek hebben deze week in een gezamenlijke brief een dringende oproep gedaan aan de onderhandelaars in het formatieproces van Gedeputeerde Staten en aan de leden van Provinciale Staten. De drie raden vragen om de verkeerssituatie rondom bedrijvenpark Hattemerbroek hoog op de agenda te plaatsen en financiële middelen ter beschikking te stellen.

De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek en Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV  streven naar een duurzame aansluiting op de snelwegen A50 & A28 om te zorgen voor een goede bereikbaarheid van het bedrijvenpark. In verkeerstudies zijn diverse mogelijkheden bekeken: verplaatsing van de huidige afrit Wezep in Noordelijke richting lijkt de beste optie. Rijkswaterstaat acht een verplaatsing technisch uitvoerbaar.

De drie raden roepen de onderhandelaars en Statenleden op om financiële middelen ter beschikking te stellen, zodat samen met de eigen middelen van het bedrijvenpark en de inzet van Rijkswaterstaat een veilige en duurzame ontsluiting kan worden gerealiseerd.





Gemeente Heerde