Ingezonden persbericht



Het langverwachte boek Photographers in the Netherlands. Born before 1900 van Steven Wachlin is uit! Het Nederlands Fotomuseum, het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie en het Centraal Bureau voor Genealogie hebben enige tijd geleden het initiatief genomen tot uitgave van dit lijvige naslagwerk. Dinsdag 5 april nam fotograaf Koos Breukel het eerste exemplaar in ontvangst.

Het boek bestaat uit twee rijk geïllustreerde delen met in totaal zo'n 800 pagina's informatie over in Nederland werkzame fotografen die voor 1900 werden geboren. Het staat boordevol informatie over talloze in Nederland werkzame fotografen die voor 1900 zijn geboren, zoals biografische details, adressen van vestiging en werkzame jaren. De logo's van de fotografen, die met name op de achterzijde van foto's op carte de visite-formaat prijkten, zijn samen met voorbeelden van werk en reclamedrukwerk in het boek opgenomen.

Een ware must-have voor verzamelaars en genealogen.

Photographers in the Netherlands. Born before 1900. Een bijzonder boek voor een ieder met belangstelling voor de Nederlandse geschiedenis van de fotografie. Verzamelaars, genealogen en liefhebbers kunnen hiermee aan de hand van de logo's en/of naam van de fotograaf een foto tot op één of enkele jaren dateren.

Het ongeveer 800 pagina tellende boek is ingebonden en voorzien van een leeslint en kost ¤ 99.

Nu te koop in de museumwinkeel van het Nederlands Fotomuseum. Binnenkort ook te koop via de online shop van het museum