Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 5 april 2010

Geleend kunstwerk vervoeren met de bakfiets
Dat kan, bij Kunstuitleen Utrecht!

Kunstuitleen Utrecht heeft onderzoek gedaan onder leners en niet-leners van de kunstuitleen. Het blijkt dat huidige leners veelal beschikken over een auto waarin ze de geleende kunstwerken kunnen vervoeren. Toch is er een grote groep niet-leners (met name jongeren tussen 20 en 30 jaar), die wel graag een uniek kunstwerk zou willen lenen. Zij geven aan dat het vervoer een probleem is; een kunstwerk vervoeren op de fiets, in de bus of lopen met een schilderij onder de arm is voor hen geen reële optie. En dat terwijl jongeren tot 30 jaar kunnen profiteren van bijna 50% korting op een jaarabonnement (E 36,- in plaats van E 69,-) op vertoon van een CJP pas. Kunstuitleen Utrecht heeft daar nu een oplossing voor bedacht: de bakfiets!

De knalroze bakfiets van Kunstuitleen Utrecht kan geleend worden om het geleende kunstwerk in te vervoeren binnen Utrecht. Met mooi weer een ideale optie, en voor noodgevallen is er ook een regenhoes die het kunstwerk beschermt tegen spetters. Leners dienen hun legitimatiebewijs als onderpand achter te laten en mogen de bakfiets maximaal twee uur lenen. Uiteraard is deze uitsluitend bedoeld voor het vervoeren van kunstwerken.

Geïnteresseerden kunnen voor E17,25 per kwartaal een bijzonder en uniek kunstwerk lenen. De collectie van ruim 12.000 kunstwerken bestaat uit schilderijen, foto's, zeefdrukken, beelden en designobjecten, veelal met een waarde van E 500,- tot E 5.000,-. De veelzijdige collectie bestaat uit werk van regionale, nationale en internationale kunstenaars. Het is een collectie voor zowel de geoefende kunstkenner als de startende kunstliefhebber. Een groot deel van de collectie is ook te koop. Op www.kunstuitleenutrecht.nl kan men de collectie bekijken en nalezen hoe het lenen van kunst werkt.

Kunstuitleen Utrecht, Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht, Gratis parkeren op oprit. Bakfiets te leen voor vervoer van kunstwerken. T. 030 - 286 19 80, E. info@kunstuitleenutrecht.nl, I. www.kunstuitleenutrecht.nl. Openingstijden: woensdag 13.00 - 20.30 uur, donderdag t/m zaterdag 11.00 - 16.30 uur. Op 30 april, 5 mei en 2 juni is Kunstuitleen Utrecht gesloten. -----------------------------------