Provincie Friesland

PERSBERICHT

Leeuwarden, 8 april

Primeur: eerste ondernemersplein in Fryslân

Na de positieve reactie op de gezamenlijke presentatie tijdens de Bedrijven Contactdagen voeren de Kamer van Koophandel, de NOM, Syntens en de provincie Fryslân hun samenwerking op. In het kantoor van de Kamer van Koophandel in Leeuwarden ondertekenden bestuurders van de vier organisaties in bijzijn van medewerkers het convenant om de afspraken vast te leggen.

Bezoekers op de Bedrijven Contactdagen toonden zich enthousiast over de gezamenlijke stand waarmee de provincie, de NOM, de Kamer van Koophandel en Syntens hun plan presenteerden om samen het Ondernemersplein Fan Fryslân te beginnen. Ondernemers kunnen er terecht met al hun vragen, het ondernemersplein zorgt er voor dat de juiste partij wordt ingeschakeld.

Met het Ondernemersplein krijgt het midden- en kleinbedrijf van Fryslân een betere service. Door samen te werken vanuit één locatie in Leeuwarden zijn de vier partijen in staat ondernemend Fryslân beter te bedienen.

Gedeputeerde Galema (economie) maakt zich sterk voor het Ondernemersplein. 'Per slot van rekening telt onze provincie verreweg de meeste bedrijven in het MKB van het Noorden. Die moet je gewoon goed bedienen.'

Het Ondernemersplein fan Fryslân sluit goed aan bij het beleid van het ministerie van Economie, landbouw en Innovatie. Minister Verhagen pleit sinds zijn aantreden voor het fenomeen ondernemersplein. Fryslân krijgt de landelijke primeur. Galema: 'Waar anderen over praten, doen wij het gewoon.'




Provincie Friesland