Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum; 9 april 2011

E 4.500 voor onderwijs in Kenia.

Zaterdag 9 april organiseerde de succesvolle Tilburgse Stichting Elimu Mount Elgon alweer voor de 3e maal een bridgedrive voor het goede doel, nl. ondersteuning van de onderwijsactiviteiten van dokter Bea Andersen te Kenia.

In de sfeervolle hoeve te Heukelom, heerste die mooie zaterdagochtend een ontspannen en vriendelijke sfeer onder de 84 deelnemers. Vanaf 10.30 uur werd met veel verve gebridged. Een heerlijke lunch, verzorgd door Beleg van Breda was de opmaat voor de middag. En om 17.00 uur mocht de voorzitster Anke Diepenhorst de uitslag en de opbrengst bekend maken. Die bedroeg E 2.800, een onverwacht hoge opbrengst. Daar was de loterij met prachtige prijzen zeker debet aan. Stichting Wilde Ganzen zorgt voor een extra bonus waardoor de stichting bijna E 4500 over mag maken naar Kenia. Dat bedrag wordt bestemd voor de inrichting van de ambachtschool.

Dokter Bea Andersen is een Nederlandse ontwikkelings arts die in Kenia woont en werkt. Ter ondersteuning van haar bijzondere werk zijn in Nederland twee stichtingen actief, t.w. de SOK (voor medische aangelegenheden) en de Stichting Elimu Mount Elgon (onderwijs). Inmiddels zijn een primary en secondary school gerealiseerd en is onlangs begonnen met de bouw van een ambachtschool.