Ingezonden persbericht


Kaartjes Efteling krijgen goede bestemming

100 kaartjes voor Voedselbank en Sesam

Loco-burgemeester Rob Jonkers heeft ter ere van de officiële opening van de nieuwe attractie Raveleijn net als de andere aanwezige burgemeesters 100 vrijkaarten voor de Efteling gekregen. Het college van de gemeente Montfoort heeft naar een goede bestemming voor de kaarten gezocht en haar keuze laten vallen op De Voedselbank en Stichting Sesam.

De besturen van beide organisaties krijgen 50 kaarten te verdelen onder haar mensen. Het college heeft voor deze twee organisaties gekozen, omdat het doelgroepen zijn waar de kaarten welkom zijn. Het college wil mensen die het financieel niet makkelijk hebben of de zorg hebben voor een kind met een beperking, een hart onder de riem te steken.

De Efteling nodigde alle burgemeesters van Nederland uit om aanwezig te zijn bij de opening van een nieuwe attractie. In ruil daarvoor kregen de burgemeesters 100 toegangskaarten mee die ze naar eigen inzicht mochten verdelen. Ruimt 230 burgemeesters hebben aan deze uitnodiging gehoor gegeven. In verband met andere verplichtingen van burgemeester Jansen, heeft loco-burgemeester Jonkers gehoor gegeven aan de oproep.