Provincie Noord-Brabant

Slimme Zorg laat zieken en ouderen langer thuis wonen Brabant ontvangt directeur-generaal ministerie VWS

Marcelis Boereboom, directeur-generaal Langdurige Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en gedeputeerde Brigite van Haaften brachten vrijdag 8 april een werkbezoek aan Caryn in Breda. De directeur-generaal werd geïnformeerd over een dementieproject in het kader van Slimme Zorg.

Dit project, dat de provincie Noord-Brabant in 2008 startte, heeft als doel om de toepassing van ICT-diensten op het gebied van zorg, gemak en comfort in huis te stimuleren. Daardoor kunnen ouderen en chronisch zieken langer zelfstandig thuis blijven wonen en deelnemen aan de samenleving. In zestien samenwerkingsprojecten verspreid over Brabant worden de slimme ICT-oplossingen nu toegepast, met financiële steun van de provincie.

Dementieprojecten Tijdens het werkbezoek is de heer Boereboom geïnformeerd over verschillende dementieprojecten. Aan de vertegenwoordigers van het ministerie is ook aandacht gevraagd voor knelpunten en samen nadenken over creatieve oplossingen. De provincie ziet het ministerie van VWS als een strategische partner voor verdere ontwikkelingen op het terrein van ICT in de thuissituatie en hechtte daarom veel waarde aan dit bezoek.

Gedeputeerde Brigite van Haaften, die het gezelschap samen met wethouder Bob Bergkamp van Breda ontving: "De kracht van Slimme Zorg is het delen van kennis. Doordat alle partners hun kennis overdragen, wordt iedereen in Brabant hier beter van. De kennis en ervaring die we in Brabant opdoen, willen we ook graag met anderen delen. Zodat ouderen en chronisch zieken zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en zo de regie over eigen leven houden."

Op de foto van links naar rechts: gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema, directeur-generaal Marcelis Boereboom, wethouder Bob Bergkamp en Ton van Overbeek, voorzitter RvB Careyn.