Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 april 2011

Spoorwegpensioenfonds VERKOOPT deel WINKELCENTRUM DE WEIERT aan Peter van dijk projects & investments

Het Spoorwegpensioenfonds heeft op 31 maart jl. haar belangen in het winkelcentrum De Weiert in Emmen voor een bedrag van circa EUR 48 miljoen verkocht aan Peter van Dijk Projects & Investments.

Emmen is de grootste plaats in de provincie Drenthe. De stad telt circa 57.000 inwoners, met een verzorgingsgebied van circa 250.000 mensen. De Weiert is het belangrijkste en grootste (25.000 m²) winkelcentrum van Emmen, waarvan het eigendom in bezit is van meerdere partijen. Deze transactie betreft het zuidelijke deel van het winkelcentrum dat in 1961 geopend werd en in 2001/2002 volledig herontwikkeld en uitgebreid is door William Properties. Het totale verhuurbare oppervlak van circa 13.000 m², verdeeld over 63 winkels, wordt bezet door een sterke en gevarieerde huurdersmix met o.a. Burger King, ICI Paris, Van Haren, Blokker, Vero Moda, Esprit en Aktie Sport. Onder het winkelcentrum ligt een parkeergarage met 154 parkeerplaatsen welke tot de belegging behoort. De parkeergarage is verhuurd aan de gemeente.

Grootste huurder is The Sting die zeer recentelijk de herontwikkelde ruimte van de voormalige bioscoop voor een periode van tien jaar in gebruik heeft genomen. Het gaat hier om ca.1.600m² verdeeld over twee verdiepingen.

Het Spoorwegpensioenfonds wordt vertegenwoordigd door SPF Beheer bv. De verkoop past in het verkoopbeleid dat verjonging en optimalisatie van de directe vastgoedportefeuille beoogd.

Peter van Dijk Projects & Investments is een private investerings- en ontwikkelingsmaatschappij, gevestigd te Emmen. Peter van Dijk Projects & Investments kent een sterke focus op retail vastgoed en ontwikkelt veelal voor eigen portefeuille.

Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff adviseerden verkoper. Greppon Retail Parks, Trip Advocaten & Notarissen en Hamers Vastgoedmanagement traden op namens koper.