Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groeneveld Groep viert 40 jarig jubileum met tentoonstelling in eigen huis

Groeneveld Experience Center toont producten en toepassingen

Groeneveld Groep, leverancier van automatische onderhoudssystemen, actieve veiligheidssystemen en IT-oplossingen voor transport en logistiek, bestaat op 1 mei a.s. exact 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is bij het hoofdkantoor in Gorinchem het Groeneveld Experience Center ingericht, waar klanten, dealers, importeurs, producenten en andere relaties in een plezierige ambiance kennis kunnen maken met de producten en diensten van Groeneveld.

Sinds Groeneveld in 1971 werd opgericht, is de onderneming uitgegroeid tot een wereldwijd opererende onderneming met ruim 500 medewerkers, meer dan dertig vestigingen in ruim twintig landen, een moderne fabriek in Italië en ontwikkelingscentra in Nederland, Israël en Italië. Groeneveld levert automatische vetsmeersystemen, Oilmaster oliemanagementsystemen en Greensight actieve veiligheidssystemen, zowel voor montage achteraf als voor eerste montage 'af fabriek' bij een groot aantal vooraanstaande producenten van trucks, trailers, bussen en grondverzet- en bouwmaterieel. GreenCat, eveneens een Groeneveld Group Company, levert integrale IT-oplossingen voor transport en logistiek, van telematics tot transport managementsystemen en terminal operator systemen.

Thuis in tal van markten

Onder de naam Groeneveld Transport Efficiency heeft de onderneming zich aanvankelijk vooral gericht op de wereld van het wegtransport, met producten als automatische smeersystemen, luchtdrogers, standkachels, snelheidsbegrenzers, dakspoilers en radiateur shutters. Hoewel het wegtransport wereldwijd nog altijd een belangrijke markt is voopr Groeneveld, heeft de onderneming inmiddels met automatische smeersystemen, Oilmasters en Greensight veiligheidssystemen ook een gevestigde positie verworven in anders sectoren. Producten van Groeneveld worden toegepast in de bus- en touringcarwereld, in het grondverzet- en bouwtransport, op treinen en op materieel voor spoorwegonderhoud, in de industrie en in de agrarische sector.

Producten en toepassingen

In het Groeneveld Experience Center worden de producten van Groeneveld getoond in de verschillende toepassingen, op trucks en op machines. Zo is het Twin 3 heavy duty tweeleiding automatisch smeersysteem zien op een Caterpillar wiellader, het compacte XS smeersysteem op een Volvo minigraver en het populaire CompAlube smeersysteem op een DAF XF105. De Oilmaster wordt getoond op een Caterpillar aggregaat, een uitstekende toepassing voor dit oliemanagementsysteem, dat automatisch de motorolie op peil houdt. Het Greensight veiligheidssysteem met nieuwe Groeneveld camera, wordt onder meer getoond op de DAF XF105, de Caterpillar wiellader en een Linde heftruck. Verder worden in het Experience Center met interactieve displays alle Groeneveld en GreenCat producten getoond. En natuurlijk is er ook ruimte voor presentaties, een lounge en royale bar, zodat de gasten zich kunnen laten informeren in een ambiance die van Groeneveld verwacht mag worden.

Gorinchem, 8 april 2011