Vastelastenbond adviseert nu langjarig energiecontract te nemen


EINDHOVEN, 20110408 -- Energieleverancier Nuon heeft deze week aangekondigd dat de energierekening fors gaat stijgen. Met ingang van 1 juli 2011 betaalt een gemiddeld Nederlands huishouden 110 euro meer aan energie. Consumenten kunnen veel geld besparen op hun energierekening als zij nu hun energietarieven vastzetten. In sommige gevallen betalen ze voor een vaste prijs zelfs minder dan voor de huidige standaardtarieven.

Energieprijzen onder druk

Momenteel staan de prijzen voor energie behoorlijk onder druk.  Niet alleen zorgen de onlusten in Libië voor stijgende olieprijzen. Ook de aantrekkende economie doet met een stijgende vraag naar energie een flinke duit in het zakje. En lest best: stilliggende kerncentrales beperken het aanbod van energie. Consumenten die nu slim handelen, hoeven van deze aangekondigde prijsstijgingen niets te merken.

Aantrekkelijke tarieven voor 3 of 5 jaar vast

Consumenten kunnen nu hun energieprijzen voor 3 of 5 jaar vastzetten. En dat op basis van een tarief dat in het verleden vastgesteld is. Zo hanteert de Vastelastenbond een aantrekkelijk tarief voor stroom en gas. Consumenten zijn voor 3 jaar vast bijvoorbeeld veel goedkoper uit dan met de huidige standaard prijs voor stroom bij Nuon. Behalve de Vastelastenbond bieden ook andere aanbieders lagere tarieven voor een vaste periode.

Over Vereniging de Vastelastenbond
Vereniging de Vastelastenbond is een collectief van consumenten en is opgericht om samen kortingen te realiseren bij aanbieders van diensten en producten die tot de vaste lasten behoren. De Vastelastenbond bundelt de kracht van consumenten om zo prijs, service en voorwaarden bij aanbieders bespreekbaar te maken. Hierbij staat het gemak voor de leden voorop. De Vastelastenbond selecteert de beste aanbiedingen en onderhandelt deze uit. Er worden goede serviceafspraken gemaakt met aanbieders. Daarnaast worden leden voorzien van tips zodat er samen maximaal bespaard kan worden.