Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij introductie nieuwe leden tijdens Orange 2011

RVD, 1 april 2011, nr. 76

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden spreekt op zaterdag 9 april in haar functie als beschermvrouwe van Scouting Nederland tijdens de Presentation Ceremony van Orange 2011 in de Ridderzaal. Orange 2011 is dit jaar de naam van een vierdaags evenement voor de leden van het World Scout Fund en de Olav Baden-Powell Society. Hunne Majesteiten de Koning en Koningin van Zweden en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Benedikte van Denemarken zijn tevens aanwezig. Koning Carl Gustaf van Zweden is erevoorzitter van het World Scout Fund. Prinses Benedikte is beschermvrouwe van de Olave Baden-Powell Society.

Jaarlijks komen de leden van het World Scout Fund en de Olave Baden-Powell Society samen om scouting wereldwijd onder de aandacht te brengen. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in 2010 is Scouting Nederland gastheer van dit internationale evenement dat van 7 tot en met 10 april in Den Haag en omstreken wordt gehouden.

Aansluitend aan de Presentation Ceremony waar de nieuwe leden worden geïntroduceerd, is er een galadiner in de Grote Kerk in Den Haag. Koning Carl Gustaf spreekt tijdens het galadiner, Prinses Benedikte spreekt naast Prinses Máxima en staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw M.L.L.E. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, tijdens de Presentation Ceremony.

Scouting Nederland telt 90.000 jeugdleden en circa 30.000 volwassen vrijwilligers. Het World Scout Fund heeft tot doel om de ontwikkeling van scouting wereldwijd te bevorderen onder meer door financiële ondersteuning van de World Organization of Scout Movement. De Olave Baden-Powell Society ondersteunt de missie van World Association of Girl Guides and Girl Scouts die tot doel heeft meisjes en jonge vrouwen via scoutingactiviteiten hun potentieel te laten ontwikkelen en verantwoordelijke wereldburgers te worden.




RVD Mediafeed