Politie Groningen

Trainingscentrum Politie houdt open dag

Zuidlaren, 04-04-2011 o Wilt u weten welke vaardigheden een politieagent moet beheersen om veilig op straat te kunnen werken? Wilt u zien hoe en waar agenten getraind worden in deze vaardigheden? Kom dan zaterdag 09 april van 10.00 uur tot 16.00 uur naar de open dag van het Politie Opleiding en Training Centrum (POTC) in Zuidlaren.

In het Politie Opleiding en Training Centrum (POTC) werken 25 mensen, waaronder 17 docenten die alle politieagenten van de politiekorpsen Groningen en Drenthe trainen. Tijdens de open dag krijgt u de gelegenheid om te zien hoe politieagenten getraind worden. Diverse onderdelen van de politie geven demonstraties:


* Politiehonden

* Mobiele eenheid

* Brand- en traangas eenheid

* Aanhoudingseenheid

* Motorrijders

* Bereden politie

* Bikers

Tijdens de open dag wordt ook aandacht besteed aan een actie van 8 docenten van het POTC. Zij gaan op 9 juni 2011 de Alp dHuez in Frankrijk bedwingen. Het docententeam 'Team 6 Up' gaat deze uitdaging aan, om op initiatief van de Stichting Alpe dHuZes, voor KWF Kankerbestrijding de berg meerdere keren op te fietsen. Met maar één missie en dat is zoveel mogelijk geld inzamelen voor dit goede doel.

Komt u zaterdag gezellig een kijkje nemen aan de Randweg 5 te Zuidlaren? De open dag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.