Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT -

Voorschoten, maart 2011

Themarondleidingen op Duivenvoorde

Naast de reguliere rondleidingen organiseert kasteel Duivenvoorde dit jaar een aantal themarondleidingen, om elk wat wils te bieden. Zo is er elke woensdag om 14.00 uur, naast de reguliere rondleiding, ook een Gezinsrondleiding (m.u.v. 11 mei). Deze is zo ingericht dat jong en oud van het kasteel en de tentoonstelling Fashioning Nature. Bloem- en diermotieven kunnen genieten. Elke eerste zaterdag van de maand om 11.00 uur is er voor mensen die geĂŻnteresseerd zijn in de bewonersgeschiedenis van Duivenvoorde een speciale rondleiding Familiegeschiedenis (9 april, 7 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 september en 1 oktober). Deze rondleiding gaat niet in op de tentoonstelling Fashioning Nature, maar focust zich op de familiegeschiedenis tegen de achtergrond van de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen van circa acht eeuwen. Voor de gezinsrondleiding en de rondleiding familiegeschiedenis gelden de normale toegangstarieven. Voor deze rondleidingen hoeft u zich vooraf niet aan te melden.

Daarnaast zijn er dit jaar twee bijzondere specials, waarvoor aanmelding vooraf verplicht is. Op 24 mei en 27 september vindt de special Europees en Oosters porselein plaats, waarin de liefhebber van porselein op een 'tastbare' wijze kennismaakt met de prachtige porseleincollectie van Duivenvoorde. U wordt om 10.30 uur verwacht voor een kopje koffie en om 11.00 uur start de rondleiding. Daarnaast vindt op 26 april en 9 augustus de special Topstukken uit de bibliotheek plaats, waarvoor de topstukken uit deze adelsbibliotheek letterlijk uit de kast worden gehaald. Ook hier ontvangst om 10.30 uur en start rondleiding om 11.00 uur. Deze specials zijn bedoeld voor de echte porselein- en boekenliefhebbers. Hiervoor geldt een aangepast tarief (E10). Aanmelding via: activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl

Tentoonstelling Fashioning Nature
Van 2 april t/m 22 oktober 2011 is op Kasteel Duivenvoorde de tentoonstelling Fashioning Nature. Bloem- en diermotieven te zien. De tentoonstelling licht de mooiste bloem- en diermotieven uit en neemt u mee op een fascinerende zoektocht naar 'de natuur in huis'. Bij de tentoonstelling verschijnt een prachtige kaartenset in boekvorm (E5). Voor meer informatie: www.kasteelduivenvoorde.nl.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (