IJssellandziekenhuis

Nelli Cooman helpt Roparunteam IJsselland Ziekenhuis

28 February 2011

Om geld op te halen voor de Roparun organiseert het Roparunteam van het IJsselland Ziekenhuis allerlei activiteiten. Een bijzondere actie die het team dit jaar organiseert, is de hardloopcursus "Start to 5". Met deze cursus worden aankomende hardlopers klaargestoomd voor de 5 km loop tijdens de Marathon van Rotterdam op 10 april. De contributie voor deze training gaat naar Roparun. Afgelopen zaterdag was een heel bijzondere training: de trainster kreeg assistentie van voormalig europees- en wereldkampioene 60 m indoor, Nelli Cooman!

Roparun 2011
Dit jaar staat het roparunteam van het IJsselland Ziekenhuis (team 131) voor de vierde maal op rij aan de start van de Roparun. De Roparun is een non-stop estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker. De start van de Roparun is dit jaar op zaterdag 11 juni 2011.

Hardloopcursus "Start to 5"
Ook dit jaar organiseert team 131 weer van alles om veel geld op te halen voor dit goede doel. Er zijn loten verkocht, sponsors gezocht, braderieën gehouden, chocolade verkocht en nog veel meer. Een nieuwe actie is de hardloopcursus "Start to 5". Op 8 januari 2011 zijn 33 aankomende hardlopers begonnen met deze cursus. Een enorm succes en allemaal enthousiaste deelnemers die al veel progressie maken. De hardlopers trainen drie keer per week. Op zaterdagen trainen ze gezamenlijk vanuit het IJsselland Ziekenhuis. De hardloopcursus wordt verzorgd door hardlooptrainster Gudy van Klaveren met assistentie van leden van het team. Gudy is trainer bij CAV Energie in Barendrecht.

"Met een rustig opbouwend schema worden de lopers in 13 weken klaargestoomd voor de 5 km op 10 april 2011 in Rotterdam. Op de dag van de grote marathon, zullen ook "onze" lopers aan de start staan op de Coolsingel," zegt Gudy. "En wat nog mooier is," gaat zij verder, "het inschrijfgeld van de 5 km betaalt de Maatschap Anesthesiologie en onze shirts worden gesponsord door de Vakgroep Orthopaedie van het IJsselland Ziekenhuis. Zo komt de volledige opbrengst, die de lopers voor de cursus betalen, van ruim 1100 euro ten goede aan de Roparun."

Afgelopen zaterdag was een hoogtepunt. Gudy kreeg bij de training assistentie van niemand minder dan ex-atlete Nelli Cooman. Nelli is ambassadrice van de Roparun en doet dit geheel belangeloos.

Andere activiteiten
Op 14 april heeft team 131 weer een braderie in de hal van het ziekenhuis waar van alles te koop is en op 21 mei is de jaarlijkse IJssellandrun over 5 en 10 km. U bent van harte welkom. Meer informatie over deze evenementen of over
sponsormogelijkheden vindt u op de website www.roparunysl.nl.


---