Gemeente Voorschoten

camera

Concert Musica Antica da Camera

musicaantica.jpg

Stichting Musica Antica da Camera

Op Zondag 10 april 2011 brengt het ensemble Le Mercure: Teddy Hwang - traverso, Gerald Stempfel - viola da gamba en Miguel Angel Cicero - klavecimbel het programma: `De taal van de muzen' om 15.30 uur in Oud Woelwijck, Essenlaan 3-5 te Voorschoten.

Het Nederlandse ensemble `Le Mercure` ontleent zijn naam aan de boodschapper van de goden, maar ook aan het Franse tijdschrift waarin belangrijke concerten werden aangekondigd. Het bestaat uit dwarsfluit, viola da gamba en klavecimbel. Telemanns' Parijse mzuiek inspi-eerden tot deze bezetting, waarmee zij ook andere vormen van kamermuziek uitvoeren.
Le Mercure treedt op in heel Europa en sloeg recent de vleugels uit naar Latijns Amerika.

De Chinese Teddie Hwang studeerde traverso bij Wilbert Hazelzet aan het Koninklijk Conser-vatorium in Den Haag, Zij studeerde ook Duits en musicologie in Indiana en doet zelfstandig onderzoek Zij werkte met o.a.Richard Egarr en Jos van Immerseel.

Gerald Stempfel studeerde viola da gamba in München en aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Hij beschikt over een breed barok repertoire en treedt op in heel Europa.
Miguel Angel Cicero studeerde kavecimbel in zijn geboortestad Mexico City. Hij vervolgde zijn studie bij Jacques Ogg en Richard Egarr. Miguel Angel Cicero heeft een speiale belangstelling voor de Latijns-Amerikaanse barok- en volksmuziek.

Muziek zoals die klonk aan het Franse hof: L'Entretien des Muses. De titel van het programma verwijst naar een compositie van Rameau, de centrale figuur van het Franse muziek leven in de 18e eeuw: trio's en solowerken van Boismortier, Couperin, Forqueray en Rameau.

Barok en Klassiek Serie
Een serie intieme kamermuziek op historische plaatsen met een afwisselend programma, zowel wat betreft het repertoire als de instrumentale en vocale bezetting. Een muzikale reis langs de Europese hoven, die ons dit maal naar Versailles brengt.

Het concert begint om 15.30 uur in Oud Woelwijck te Voorschoten. Toegang EUR 18,50 incl. koffie/thee; Kaarten bestellen via www.musantica.nl
en Diligentia 070-3610540

kassatijden Diligentia:
Aan de kassa Dinsdag t/m zaterdag 16:00 - 19:30 Per telefoon: Dinsdag t/m zaterdag 16:30 - 19:30

Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Voorschoten Louise de Lang-van Schaikstichting Fonds voor de Podiumkunsten Vrienden van Musica Antica

Meer informatie:
M. van de Kasteele denhaag@musantica.nl 071 51 38911 Bij afwezigheid: info@musantica.nl 071 56 11530

* 10 april 2011